Karlova Ves plánuje zrekonštruovať ihrisko pre basketbalistov a hokejbalistov

7.8.2022
ihrisko Karlova Ves

Zdroj: Facebook/Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Basketbalisti a hokejbalisti z okolia Adámiho ulice by sa v budúcom roku mohli dočkať rekonštrukcie svojich ihrísk. Karlova Ves pripravuje rozpočet na budúci rok a uvedené investičné akcie by mohli byť jeho súčasťou. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

"Karlova Ves v posledných rokoch investuje do športovania detí a mládeže značné finančné prostriedky. Príkladom je nová plaváreň, nové hokejbalové ihrisko, nový povrch veľkého futbalového ihriska, nové multifunkčné ihriská vo všetkých základných školách či aktuálna rekonštrukcia bežeckého oválu na Dlhých dieloch," konstatovala samospráva.

Nepísaný investičný dlh chce Karlova Ves splatiť aj basketbalistom a hokejbalistom. Na nepriaznivý stav basketbalového ihriska na Adámiho ulici upozorňujú basketbalisti dlhší čas. Bezpečnú hru na Adámiho ulici im komplikuje najmä zlý asfaltový povrch s nerovnosťami. Situáciu by mohla výrazne zlepšiť výmena starého asfaltu za nový, čo by mohlo byť podľa Karlovej Vsi realitou už na budúci rok.
Karlova Ves plánovala zrekonštruovať basketbalové ihrisko na Adámiho už dávnejšie, no tento šport medzi miestnymi obyvateľmi v minulosti nemal na ružiach ustlané. Prekážalo im driblovanie aj krik hráčov. Neznámi páchatelia koše odpílili, odstránili obruče a siete uzamkli. Situácia sa po nedávnom doplnení nových košov neopakovala, upokojila sa a preto začína byť rekonštrukcia povrchu basketbalového ihriska reálna.

Zdroj: Facebook/Karlova Ves

Zdroj: Facebook/Karlova Ves

​"Karlova Ves vytvorila miestnemu klubu MBK Karlovka stabilné zázemie vo forme spolupráce. Vďaka nej môže približne 200 karloveských basketbalistov všetkých ročníkov hrať basketbal na domácej palubovke v telocvični v ZŠ Alexandra Dubčeka," priblížila mestská časť s tým, že v prípade priaznivého počasia môžu karloveskí basketbalisti využiť aj moderný športový areál v areáli na Majerníkovej ulici, kde Karlova Ves upravila povrch s nerovnosťami, vymenila oplotenie, z dvoch basketbalových plôch urobila tri a pribudli tam aj výškovo nastaviteľné koše. Keďže basketbalisti trénujú aj v ZŠ na Karloveskej 61, nové interiérové koše pribudnú aj tam.

Nového ihriska, ktoré by mohlo slúžiť na voľnočasové aktivity alebo trénovanie, by sa mali dočkať aj hokejbalisti z Adámiho ulice. Keďže stojí z časti na súkromných pozemkoch nedá sa rozšíriť, no Karlova Ves plánuje túto plochu pokryť novým asfaltom a ihrisko ohraničiť novými mantinelmi. Karloveskí hokejbalisti môžu využívať aj nové, moderné ihrisko, rovnako v športovom areáli na Majerníkovej ulici, ktoré svojou veľkosťou vyhovuje nielen na tréningy, ale aj usporadúvanie ligových zápasov BHBL.

(nc)

Páčil sa vám článok?