Tip na výlet: Splav Malého Dunaja je ideálnym trávením voľného času pre rodiny a začiatočníkov

17.7.2022
splav Dunaja

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

V Bratislavskom kraji nájdete doslova všetko. Vodu, hory, históriu ako aj skvelú gastronómiu. Vyskúšali ste už splav Malého Dunaja?

Malý Dunaj je v súčasnosti najsplavovanejšia rieka na Slovensku. Začína v Bratislave, prechádza Bratislavským krajom, Trnavským krajom a vlieva sa v Nitrianskom kraji do rieky Váh. Malý Dunaj je veľmi pokojná rieka, na dĺžke 128 kilometrov je výškový rozdiel 11 metrov, takže idete prakticky po rovine. "Počas splavu sa môžete kochať krásnymi lužnými lesmi, ktoré sa nachádzajú v povodí Dunaja a keď budete mať šťastie, môžete vidieť aj vydry, kačice či kormorány," spresnil hovorca BSK Michal Feik.

Ak sa vyberiete na splav na viacero dní, máte možnosť kempovať na prírodných táboriskách či kempoch, máte možnosť navštíviť vodné mlyny, ktoré sú 4 na Malom Dunaji, napríklad vodný mlyn v Jelke či dve malé vodné elektrárne. Výstroj si môžete požičať z viacerých požičovní, potrebné je kanoe, pádla, záchranné vesty,  a aby vám zostali veci suché - sudy v prípade dažďu či nedajbože možnosti prevrátenia sa. Kurz absolvovať pred splavom nemusíte, stačí krátke ponaučenie.

Zdroj: BSK

​Splav Malého Dunaja

Čarovné mlyny, romantické zátoky a unikátna fauna a flóra. Splavy sú relax pre telo aj myseľ a pokojný Malý Dunaj je ideálny pre rodiny a začiatočníkov. Požičať si loďku a nechať sa unášať prúdom je jednoduchšie, ako by ste čakali. Pozrite si video, ktoré pre vás pripravil Bratislavský kraj.

(nc)

Páčil sa vám článok?