Bývalý tenista Martin Kližan chce šéfovať najväčšej mestskej časti - Petržalke

9.7.2022
0
Martin Kližan

Zdroj: stz.sk

Páčil sa vám článok?

Na starostu bratislavskej Petržalky bude v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách kandidovať bývalý slovenský tenista Martin Kližan. Svoju kandidatúru plánuje oficiálne ohlásiť počas leta, v súčasnosti pracuje na volebnom programe. Do volieb ide ako nezávislý kandidát s podporou viacerých politických strán.

"Som rodený a hrdý Petržalčan. Ani počas svojej tenisovej kariéry som nikdy neopustil Petržalku ako svoje útočište a nikdy ma nezlákali daňové raje. Som presvedčený, že Petržalka je mestská časť v Bratislave s najväčším potenciálom," skonštatoval Kližan.

Na čo by sa chcel zamerať, vychádza podľa neho z rozhovorov s obyvateľmi a toho, čo ich trápi. Za chronicky známu tému označil parkovanie a parkovacie miesta. Petržalka by mala mať podľa neho svoju parkovaciu politiku a nikto s trvalým pobytom v tejto mestskej časti by nemal platiť za parkovanie. V rámci dopravy ho mrzí aj aktuálny stav budovania električkovej trate. Značný potenciál mestskej časti vidí v úprave zelených plôch a ich skultivovaní do podoby parkov. Zaujíma sa tiež o stav školských ihrísk, ktoré chce revitalizovať pre všetkých. Trápi ho tiež alarmujúci stav chodníkov a terás.

"Ako bývalý profesionálny športovec som zvyknutý sa dopracovať k úspechu iba tvrdou a poctivou drinou. V prvom rade preto ponúkam svoju tvrdú a poctivú drinu pre Petržalku a Petržalčanov," poznamenal Kližan. Deklaruje tiež maximálnu transparentnosť, ponúka maximum úsilia a nasadenia. Zaručiť chce Petržalke zásadný rozvoj a zvýšenie kvality života pre všetky vekové kategórie. Na starostu Petržalky zatiaľ nikto oficiálne kandidatúru neohlásil. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

(TASR)

Páčil sa vám článok?