Letný režim: Takto budú otvorené materské školy v Petržalke počas leta

3.7.2022
Materská škola na Vyšehradskej

Zdroj: TS

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka avizovala, že pravidelne zabezpečuje ich prevádzku aj počas leta systémom na striedačku, čiže 10 škôlok funguje v júli a 10 zase v auguste. V podobnom režime plánujú fungovať aj tento rok.

Otvorené materské školy sú pre mnohých pracujúcich rodičov veľkou pomocou práve v období letných prázdnin, kedy si možno potrebujú tiež viac oddýchnuť a venovať sa iným povinnostiam.

"Inak to nebude ani tento rok, čo znamená, že počas prázdnin zostáva v bežnom režime otvorených 20 z 25 verejných materských škôl, zatiaľ čo tie v budovách našich základných škôl na Gessayovej 2, Holíčskej 50, Nobelovom námestí 6, Tupolevovej 20 a Turnianskej 10 zostanú zatvorené počas celého leta," priblížila samospráva na sociálnej sieti.
Dôvodom je podľa ich vyjadrenia prerušená prevádzka školských jedální základných škôl, v ktorých sa spravidla stravujú aj škôlkari. Deti z týchto škôlok budú preto presunuté do priestorov inej materskej školy: MŠ Gessayova 2 do MŠ Gessayova 31, MŠ Holíčska 50 do MŠ Holíčska 30, MŠ Nobelovo nám. 6 do MŠ Röntgenova 16, MŠ Tupolevova 20 do MŠ Ševčenkova 35 (júl) a do MŠ Vyšehradská 17 (august), MŠ Turnianska 10 do MŠ Turnianska 6 (júl) a do MŠ Strečnianska 2 (august). Kompletné informácie o letnej prevádzke petržalských materských škôl nájdete TU. 
(nc)

Páčil sa vám článok?