FOTO a VIDEO: Takto pustne nádherný park pri kaštieli v Rusovciach, ktorý je v správe úradu vlády

16.6.2022
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

V bratislavských Rusovciach už toho majú dosť. Nachádza sa tu nádherný kaštieľ, ktorý je však v správe úradu vlády a celé roky pustne a chátra. A aby toho nebolo málo, podobne začína vyzerať aj park okolo kaštieľa.

"Park pri kaštieli, ktorý je vo vlastníctve Úradu vlády Slovenskej republiky, je čím ďalej tým viac zarastený trávnatým porastom. Ešte minulý mesiac sme zaslali výzvu na údržbu pozemkov, žiaľ, stále sa vo veci nekoná. Zanedbaný porast pritom už miestami dosahuje výšku až jeden a pol metra. Aktuálny stav je neakceptovateľný. Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Rusovce preto opätovne vyzýva Úrad vlády SR, aby bezodkladne konal a v parku pri kaštieli zabezpečil údržbu svojich pozemkov," informovala na sociálnej sieti starostka Rusoviec Lucia Henčelová.

Zdroj: FB Mestská časť Bratislava-Rusovce

​Starostka pred kaštieľom v Rusovciach.

Úrad vlády nám potvrdil, že na údržbu pozemku bolo vyhlásené verejné obstarávanie, pričom celý proces ukončili len pred pár dňami, 10. júna. Prečo nie skôr, ale až teraz, keď už okolie zarástlo trávou, ktorá na mnohým miestach dosahuje takmer dvojmetrovú výšku?

FOTOGALÉRIA:

„Proces verejného obstarávania na mulčovanie trávnatého porastu v parku v Rusovciach sa začal začiatkom mája 2022. Samotný proces podlieha pravidlám, ktoré je potrebné dodržať, preto nedokážeme urýchliť obstaranie danej zákazky. Súťaž trvala aj s vyhodnotením približne jeden mesiac,“ reagovala pre banoviny.sk hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková. Práce na mulčovaní trávnatého porastu majú podľa jej slov odštartovať v pondelok 20. júna.

Ako ďalej informovala, údržbu pozemku zabezpečuje úrad vlády vo vlastnej réžii len v posledných troch rokoch, predtým to bola spoločnosť Ruseko z Rusoviec. "Ale od roku 2015, keď sa už mala uskutočniť rekonštrukcia kaštieľa a areálu, bola spolupráca ukončená," dodala Janíková.

(ms, ac)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie