Na Pionierskej vyrastie nová športová hala, starú čoskoro začnú búrať

3.5.2022
0

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Budovu športovej haly centra voľného času na Pionierskej 16 v Bratislave ešte v priebehu tohto roka zbúrajú. Na jej mieste vyrastie nová a vedľa nej vybuduje mestská časť Nové Mesto aj multifunkčné ihrisko. Informuje o tom magistrát na sociálnej sieti.

Dosluhujúca športová hala  ukončí svoju prevádzku k 30.6.2022. Podľa statických posudkov, ako informuje magistrát, súčasnú budovu nie je možné zachrániť. Mesto preto v rámci celomestského programu komplexnej obnovy základných umeleckých škôl a centier voľného času na tomto mieste postaví novú modernú športovú halu. 

"Nové hala bude mať multifunkčné ihrisko s rozmermi 20 x 40 m vhodné aj na usporadúvanie športových súťaží, vysoká bude osem metrov - vďaka čomu bude vhodná aj na gymnastiku. Oproti súčasnosti pribudne hľadisko pre 100 návštevníkov a tiež malý bufet," približuje magistrát. 

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Interiér budúcej haly. 

Premení sa však aj okolie haly. Vedľa nej otvorí zas mestská časť Nové Mesto v rámci obnovy areálu ZŠ. Sibírska mutifunkčné exteriérové ihriská, ktoré môžete vidieť na vizualizáciách. 

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Pri hale pribudnú nové ihriská. 

S búraním súčasnej haly by sa malo začať už tento rok. 

Zdroj: Google maps

Dosluhujúca športová hala. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?