Základy dvoch nových pavilónov ZŠ Medzilaborecká sú už hotové, triedy sa otvoria v septembri

2.4.2022
0
Základy ZŠ Medzilaborecká

Zdroj: Facebook/Martin Chren

Páčil sa vám článok?

Ak chodíte po Drieňovej okolo, určite ste si všimli, že základy dvoch nových pavilónov ZŠ Medzilaborecká sú už hotové a do výšky sa už ťahá aj hrubá stavba. K 1. septembru plánujú pavilón s triedami otvoriť. Informoval o tom ružinovský starosta Martin Chren na sociálnej sieti.

"Na tento projekt sa nám podarilo získať európske fondy vo výške 2,7 milióna eur, takže veľká väčšina nákladov nebude platená z vašich daní, ale z externých zdrojov," priblížil Chren.

Ako ďalej tvrdí, v každej inej obci by to bola plnohodnotná nová základná škola - u nich to je “len” rozšírenie existujúcej, ale o budovu s kompletnými 9 triedami (plus ďalšie menšie odborné učebne) a o druhý pavilón s modernou telocvičňou. Už k septembru by sme tak mali mať výrazne viac miesta pre naše deti.

"Zaujímavosťou je, že sa nám podarilo vysúťažiť skvelú cenu, ale medzičasom objektívne prudko stúpli stavebné náklady. Intenzívne komunikujeme s dodávateľom, aby sme dokázali šetriť a nemuseli veľa doplácať," spresnil ružinovský starosta s tým, že jedným zo spôsobov je, že táto nosná konštrukcia vzniká stovky kilometrov za hranicami, v lacnejšej krajine, a k nám sa priváža a montuje sa tu dohromady. Hrubá stavba by tak podľa jeho slov aj vďaka tomu mala byť dokončená veľmi rýchlo, doslova o pár týždňov. K 1. septembru by už pavilón s triedami mal byť otvorený.

Zdroj: Facebook/Martin Chren

Zdroj: Facebook/Martin Chren

Takto by mal pavilón vyzerať v septembri.

(nc)

Páčil sa vám článok?