Nové Mesto i tento rok ponúka bezplatné sobáše v obradnej sieni

21.1.2022

Zdroj: FB Amazing Bratislava

Páčil sa vám článok?

 Bratislavské Nové Mesto ponúka aj tento rok bezplatné termíny sobášov v obradnej sieni historickej Konskej železnice na Krížnej ulici. Podmienkou však je, že aspoň jeden zo snúbencov má trvalý pobyt v mestskej časti.

"Pre snúbencov, z ktorých aspoň jeden má trvalý pobyt v našej mestskej časti, je sobáš v uvedených termínoch bezplatný. Za termín mimo schváleného časového plánu uhradia poplatok 20 eur," približuje mestská časť.

Novomestský matričný úrad vykoná počas roka okolo 150 sobášnych obradov, prevažná väčšina párov si povie svoje "áno" v budove Konskej železnice. Snúbenci tieto priestory vyhľadávajú podľa samosprávy najmä pre obradnú sieň v tejto historickej budove, ale aj pre dostupnosť a možnosť parkovania. "Preto až jednu tretinu sobášov tu uzatvárajú páry bez trvalého pobytu v našej mestskej časti," podotýka miestny úrad.

Sobášne termíny na rok 2022 má mestská časť zverejnené na webovej stránke. Ide o dva termíny v každom mesiaci, jeden je vždy v prvej polovici mesiaca, druhý v jeho druhej polovici. Bližšie informácie k svadbám na území mestskej časti poskytuje matričný úrad sídliaci na Junáckej ulici.

(TASR)

Páčil sa vám článok?