Betlehemské svetlo žiari aj v Dúbravke, môžete si odniesť svoj plamienok

18.12.2021
0

Zdroj: Lucia Marcinátová

Páčil sa vám článok?

Svetielko, ktoré je symbolom lásky a pochopenia, svieti už aj v Dúbravke. Pred Domom kultúry Dúbravka ho dnes od skautov prevzal starosta mestskej časti Martin Zaťovič. Svetlo do Dúbravky už tradične prinášajú dúbravskí skauti 11. zboru Biele delfíny.

Podobne ako vlani aj tento rok však roznos svetla zmenila aktuálna situácia v súvislosti s novým ochorením Covid. Pre Dúbravčanov je k dispozícií od soboty 18 decembra do štvrtka 23. decembra v pracovnom čase v Dome kultúry Dúbravka a od pondelka 20. decembra do štvrtka 23. decembra v pracovnom čase aj na vrátnici miestneho úrad na Žatevnej 2.

„Svetielko je symbolom lásky a pochopenia, verím, že sa jeho myšlienka bude šíriť Dúbravkou,“ vraví starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

FOTOFGALÉRIA:

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme. Plameň roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri väčšinou po železnici. Slovenskí skauti vynášajú každoročne Betlehemské svetlo dokonca aj na Lomnický štít.

Betlehemské svetlo sa už šíri Slovenskom, prevzala si ho aj prezidentka Zuzana Čaputová

Slovenskí skauti si prevzali ešte v sobotu vo večerných hodinách na rakúsko-slovenských hraniciach Betlehemské svetlo od skautov z Rakúska. Od tej chvíle malý plamienok začal svoju púť po Slovensku. V pondelok 13. decembra po 16:00 ho prijala aj prezidentka Zuzana Čaputová. 01- Betlehemské svetlo preberá Prezidentka Zuzana Čaputová z rúk Náčelníka Slovenského skautingu. 02- Spoločná fotografia Prezidentky 03- Prezidentka Zuzana Čaputová dáva rozhovor o Betlehemskom svetle médiám

Posolstvo Betlehemského svetla spája všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?