Vyrastú na mieste pustnúceho areálu na Haanovej nájomné byty?

11.12.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka vyhovela žiadosti hlavného mesta a vracia jej zverený majetok - pozemok s chátrajúcim objektom na Haanovej vedľa sídla Mestskej polície. Podľa starostu Jána Hrčku tu mesto plánuje stavať nájomné byty.

V bývalom technickom dvore, ktorý slúžil kedysi mestu a mestskej časti, je dnes okrem garáží aj sídlo Bytového podniku a priestory si tu prenajímajú aj občianske združenia a súkromníci. Náklady mestskej časti na objekt však boli vyššie ako príjmy z nájmu. Okrem toho je celý areál v zlom stave.

Ako na zasadnutí miestneho zastupiteľstva uviedol starosta Ján Hrčka, desiatky rokov sa doň neinvestovalo, nič iné ako komplexná rekonštrukcia alebo zbúranie a následne nová výstavba tu neprichádza do úvahy. „Mesto si robilo analýzu, či sa tieto parcely dajú využiť na výstavbu obecných bytov,“ uviedol, pričom dodal, že odpor obyvateľov voči tomu by nemal byť veľký, keďže v blízkosti sa nachádza len jeden dom a lokalita má veľkorysé možnosti na parkovanie, ktoré ľudia zatiaľ nevyužívajú.

Zdroj: Marián Dekan

Poslanci s odzverením súhlasili. Podmienkou mestskej časti je len to, aby kým sa v areáli nezačne s projektom, mohli priestory v prípade potreby použiť. Samospráva tiež očakáva, že sa jej „ujdú“ nejaké nebytové priestory v novom objekte. 

​(in)

Páčil sa vám článok?