Sviatočne vysvietená MOM-ka: Covidové Vianoce tu robia krajšie

10.12.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Vianočný stánok, ktorý o klientov nemá núdzu a nikdy ho nezavrú. To bolo prvé, čo nám napadlo, keď sme si na Farského všimli vysvietené mobilné odberové miesto. Vyzdobený stánok s punčom „cez okienko“ len pár metrov od MOM-ky to také isté nemá. Napriek tomu na sviatočnú atmosféru nerezignoval.

Pandémia negatívne zasiahla sviatočné obdobie aj tento rok. V tejto situácii preto tešia aj malé vianočné prvky. Napríklad vianočné osvetlenie, ktoré bolo v Petržalke skôr ako po iné roky. Alebo pohľad na „sviatočnú MOM-ku“. „Mobilné odberové miesto na covid19 na Farského 26 je veľmi frekventované testovacie miesto,“ hovorí Laura Horváthová, manažérka mobilných odberových miest spoločnosti, ktorá ho prevádzkuje. „Chceli sme spríjemniť návštevy klientom a aj pre okoloidúcich oživiť prostredie vianočnou atmosférou.“ Podarilo sa. Pozitívne reakcie vraj dostávajú denne.

Podobný efekt vyvolal vyzdobený stánok len pár metrov od MOM-ky. „Ďakujem, že majitelia prevádzky Las Vegas Pub, napriek ťažkým časom nezanevreli na najkrajšie sviatky roka a vyzdobili kúsok Farského ulice,“ napísala nám do redakcie Lucia a nebola jediná.

Zdroj: Marián Dekan

„V tejto pochmúrnej dobe, v ktorej vidíte, akí sú ľudia smutní, sme im chceli dopriať trocha potešenia,“ hovorí majiteľka Jarka. Napriek tomu, že aj sama je v náročnej situácii, na každoročnú výzdobu nerezignovala. Zaujímavé je, že kým pred dvoma rokmi jej ktosi stromček, ktorý svieti celú noc, zničil hneď o dva dni, tento rok drží. Akoby bol vzácnejší. „Tešia sa z neho najmä deti, ktoré nosia vlastnú výzdobu a vešajú ju naň ho.“

Zdroj: Marián Dekan

Kúsok ulice skrášlili aj majitelia Las Vegas Pub.

Aj tento rok pre ne Jarka zorganizovala Mikuláša, prenajala z televízie rozprávkové sane so sobom a rozdávala sladké balíčky. Prispeli na ne aj futbaloví Ultras Engerau, ktorí za ňou sami od seba prišli, že chcú dať deťom darčeky.

Toto sú možno len drobné vianočné pozitíva, ale ako sa hovorí, detaily tvoria svet.

(in)

Páčil sa vám článok?