Vyrástol ďalší verejný priestor pre športovcov: V Rači otvorili Urbanpark na Tbiliskej

4.12.2021
skatepark na Tbiliskej

Zdroj: RASTISLAV BLAŠKO

Páčil sa vám článok?

Nový skatepark vyrástol na Tbiliskej ulici hneď vedľa materskej školy a je pokrytý hladkým betónom. V areáli nového športoviska nájdu prekážky aj začínajúci, aj pokročilí. Mestská časť o tom informovala na svojom webe.

V spolupráci s architektmi zo štúdia U/U z Prahy a slovenskej firmy Sketon vznikol v Rači nový verejný priestor na ničenie koliesok na doskách, kolobežkách či korčuliach či tenisiek pri streetballe. "Sme radi, že po mesiacoch čakania na oficiálne ukončenie výstavby a kolaudáciu sme konečne odstránili plot v okolí nového športoviska," informovala račianska samospráva.

Nový skatepark vyrástol na Tbiliskej hneď vedľa materskej školy a je pokrytý hladkým betónom. Návštevníci tam nájdu prekážky - prvky pre začínajúcich aj pokročilých. "Pri jeho výstavbe nám pomáhali architekti z pražského ateliéru U/U, ktorí už na skateboardoch čo-to najazdili," priblížila mestská časť s tým, že o realizáciu sa postarali ďalší aktívni skateri zo slovenskej firmy Sketon.

Ak

Ak vás láka navštíviť nový račiansky skatepark, vystúpte z električky číslo 3 na zastávke Záhumenice. Snáď bude pre vás zábavným miestom, jedinečným v rámci celej Bratislavy. Mestská časť pripomína, že každý rok sa v Rači podarí otvoriť nové alebo modernizované športovisko.

V roku 2019 sa podarilo otvoriť bežeckú dráhu a futbalové ihrisko, v roku 2020 hokejbalové ihrisko. Tento rok to bol tenisový kurt a multifukčné ihrisko a napokon koncom roka skatepark na Tbiliskej.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie