Staré Mesto deklaruje, že je pripravené na zimnú údržbu

27.11.2021
Staré mesto údržba

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

 Bratislavské Staré Mesto je na zimnú údržbu pripravené. Deklarujú to Technické služby Starého Mesta (TSSM), ktoré údržbu zabezpečujú. Zároveň bola zriadená nonstop dispečerská služba, fungovať bude do odvolania. Mestská časť o tom informuje na webovej stránke.

Zimná údržba sa týka miestnych komunikácií III. a IV. triedy v celkovom rozsahu 64 kilometrov, taktiež vyše 82 kilometrov chodníkov a viac ako 4022 štvorcových metrov schodísk. "Plán zimnej služby je schválený. Komunikácie, schodiská a chodníky sú rozdelené do 19 rajónov," priblížilo vedenie spoločnosti.

Čistenie námestí, chodníkov a schodísk bude zabezpečovať 50 zamestnancov. V rámci technického zabezpečenia má spoločnosť k dispozícii nakladač, sedem malých sypačov s radlicou, osem ručných mechanizmov a štyri automobily na rozvoz posypového materiálu a pracovníkov. Pripravených je 125 ton technickej soli a desať ton ekologického posypového materiálu.

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

​Aj takto to dnes v noci vyzeralo v niektorých častiach Starého Mesta. Fotografia z Novosvetskej počas posýpania ekologickým posypovým materiálom zeolit.

Dispečing robí pravidelný monitoring počasia na základe predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu. V prípade, že sú očakávané snehové zrážky, je vyhlásená zimná pohotovosť. Podľa plánu zimnej údržby ju vyhlasuje dispečing mestskej časti v 24-hodinovom predstihu pred očakávaným spádom snehu.
Obdobie pre zabezpečenie zimnej služby je v Bratislave stanovené od 15. novembra do 31. marca.

(TASR)

Páčil sa vám článok?