FOTO Bratislava víta prvý sneh: Bratislavčania sa tešia zo snehovej nádielky!

26.11.2021
Sneh v Lamači

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Bratislavy, ktorí žijú vo vyššie položených častiach v Lamači či v Dúbravke, sa už tešia z prvých snehových vločiek, ktoré začali padať dnes poobede.

Meteorológovia očakávali  v dnešný deň pribúdanie zrážok v súvislosti s plytkou tlakovou nížou, ktorá k nášmu územiu postupuje od juhu. "Zároveň sa v spodných hladinách na zadnej strane níže ochladzuje. To spôsobí, že sa zrážky miestami budú meniť na snehové, predovšetkým na krajnom západe, kam chladný vzduch začína natekať už v týchto chvíľach," priblížili dnes na svojom webe SHMÚ. Na plánované sneženie bol pripravený magistrát, ktorý ráno uviedol, že sypače a pracovníci vyrazia do terénu vopred. „Aj keď je lockdown a v sobotu (27. 11.) by sa podľa predpovede sneh mal topiť, je nutné, aby sme včasnou zimnou údržbou čo najlepšie zabezpečili zjazdnosť ciest a čo najrýchlejšie dosiahli schodnosť chodníkov," informovala v tejto súvislosti hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Bratislavčania Katka a Miško si užili guľovačku na balkóne.

Zdroj: ars

​Takto vyzerala situácia v Karlovke.

Zdroj: nc

Sneh tvoril súvislú vrstvu na chodníkoch v Dúbravke.

Zdroj: ac

​Prvý bratislavský snehuliak

Ako ďalej avizovali meteorológovia, SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred snežením. Snehová nádielka však nepotešila každého obyvateľa Bratislavy, kým na niektorých miestach začalo poobede snežiť, v niektorých častiach mesta, napríklad v  Ružinove, pršalo. Obyvatelia vyššie položených častí napríklad Koliby, Lamača či Dúbravky sa tešili z jemného poprašku snehu.

Zdroj: ms

​V Lamači to chvíľu poobede vyzeralo ako v snehovej rozprávke.

Zdroj: nc

​Ani Petržalka sa snehu nevyhla, sneh tu neskôr vystriedal dážď a silnejší vietor.

Zdroj: nc

​Snehová pokrývka sa udržiavala aj na niektorých cestách.

(nc)

Páčil sa vám článok?