ANKETA: Primátor Matúš Vallo bilancoval tri roky na čele mesta - ako ste s ním zatiaľ spokojní vy?

23.11.2021

Zdroj: koláž abn - FB M.V.

Páčil sa vám článok?

Zdá sa mu priam neuveriteľné, že odo dňa, kedy sa ujal funkcie bratislavského primátora, uplynuli dnes už tri roky. Matúš Vallo sa o svoje súčasné pocity podelil s priateľmi a priaznivcami na sociálnej sieti, pričom o problémoch, s ktorými sa v úrade stretáva, písať veľmi nechcel. Svoj názor na jeho doterajšie pôsobenie vo funkcii môžete vyjadriť aj v našej ankete...

"Neuveriteľné! Ide to veľmi rýchlo, veď odkedy som sa stal primátorom môjho milovaného mesta, ubehli tri (!!!) roky. Rok, ktorý máme za sebou nebol ľahký pre nikoho, takže o mojich problémoch písať nebudem… ale o pocitoch niečo povedať chcem," uviedol na úvod svojho príspevku, ktorý bol publikovaný na jeho súkromnom facebookovom profile, ale aj oficiálnej stránke Matúš Vallo má rád Bratislavu. 

"Napriek všetkému, čo sa deje teraz v našej krajine, a inde na svete, to bol rok, počas ktorého som ešte viac uveril v dobro ľudí. V dobro normálnych ľudí, ktorí chcú so svojimi rodinami alebo kamarátmi žiť normálny život, v čo najväčšom kľude a v čo najpríjemnejších podmienkach. Chcú sa o tom rozprávať, chcú vedieť, ako sa to dá alebo prečo to nejde. A chcú na to normálnym spôsobom poukazovať. Sú občas neústupčiví, ale slušní, nezabúdajúci, ale počúvajúci. Nehovorím o ľuďoch, ktorí sa ľahko uspokoja a dávajú nám pokoj. Hovorím o ľuďoch, ktorí nám veria. Nemusia súhlasiť so všetkým, čo robíme, ale uverili v našu víziu pre Bratislavu a po troch rokov vidia, že to myslíme vážne. Ok, asi to je príliš trúfalé, ale niekde to tak cítim - ideme spolu za rovnakým cieľom a veríme rovnakému pohľadu na budúcnosť," píše primátor.

A pokračuje: "Samozrejme, máme aj kritikov. Takých, ktorí možno čakajú ešte viac a rýchlejšie, aj takých, čo sú oponenti už len z princípu. Neberieme kritiku na ľahkú váhu a snažíme sa z nej poučiť. Dôležité ale je, že neuhýbame z toho, čo sme sľúbili – nulová tolerancia voči korupcii a na prvom mieste záujem mesta, nie nejakých silných hráčov v pozadí. Ak je to naozaj tak, ak sa nemýlim, je to pre mňa najviac, čo som za tieto tri roky mohol dostať. Najväčšiu odmenu aj najväčšiu inšpiráciu do budúcnosti. Dali ste mi tento rok naozaj veľa energie, som vám za to veľmi veľmi vďačný."

"Ale aby som bol aj konkrétny, nech sa páči, výber niektorých vecí, čo sa tento rok podarili (samozrejme, je veľa vecí, čo sa aj nepodarili, ale dnes mi dovoľte len tú prvú skupinu," skonštatoval úradujúci primátor, ktorý ďalej uvádza, že: "Zrekonštruovali a rozšírili sme zastávky na Račianskom mýte (skvelý DPB) a začali Program obnovy prístreškov, vznikali nové bus pruhy, zasadili sme platany na Trnavskom mýte, predstavili sme víťazný návrh na Živé námestie, začali sme rekonštruovať Námestie Slobody, predstavili sme novú Bratislavskú dlažbu, schválili sme historickú reguláciu vonkajšej reklamy a odstránili už 411 reklamných zariadení, dosiahli sme prelomovú dohodu s Lesmi SR o obmedzení ťažby v štátnych lesoch na území mesta, sprístupnili sme Pruger-Wallnerovu záhradu, nad očakávania sme sa zrátali počas Sčítania obyvateľov, rozbehli sme Rýchle zásahy na lepšiu správu našich ulíc, otvorili sme vlastné školiace centrum Mestskej polície a nové operačné stredisko Mestskej polície.

​A na záver pripomenul ešte aj to, že: "V zastupiteľstve sme schválili Koncepciu mestskej bytovej politiky 2020-2030, kúpili sme originál nábytku z lekárne Salvator, prijali sme Protikorupčné štandardy, získali sme triediacu linku v OLO a ukončili nevýhodnú zmluvu s nástupníckou firmou Vassal Eko, dokončili sme Princípy a štandardy (Zeleň v meste, Starostlivosť o zeleň, Zastávky MHD, Verejné osvetlenie), založili sme novú mestskú firmu na kontrolu parkovania a ďalšiu na starostlivosť o mestské osvetlenie, vydali sme manuál participácie a konečne sme získali do vlastníctva mesta budovu bývalého bordelu v Sade Janka Kráľa, v sade sme zrekonštruovali nielen celé osvetlenie, ale aj 15 rokov zatvorené WC, dokončili sme rekonštrukciu Dúbravsko-karloveskej radiály, začali sme rekonštrukciu Michalskej veže, ale aj výstavbu električky do Petržalky," uzavrel Matúš Vallo, ktorý svoj obsiahly príspevok na sociálnej sieti ukončil vetou: "Nech žijú Bratislavčanky a Bratislavčania!" 

Svoj názor na tri roky Matúša Valla vo funkcii môžete vyjadriť v našej ankete:

​(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie