FOTO Začala sa ďalšia časť rekonštrukcie obľúbenej "hríbikovej" fontány

13.11.2021
rekonštrukcia Hríbikovej fontány

Zdroj: Facebook/Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

V rámci rekonštrukcie Hríbikovej fontány v Karovej Vsi sa opravia sa okolité schody a vymení stará poškodená dlažba za novú. Informovala o tom karlovoveská samospráva na sociálnej sieti.

Mestská časť informovala, že rekonštrukcia fontány sa mohla začať vďaka mestu a jeho poslancom za Karlovu Ves Dane Čahojovej, Braňovi Záhradníkovi a Petrovi Lenčovi. Peniaze na ďalšiu časť rekonštrukcie tak podľa ich slov idú z poslaneckých priorít. 

"Okolie hríbikovej fontány obľubujú mnohí Karlovešťania najmä počas jarných a letných dní, keď je spustená aj fontána. Po ukončení prác bude fontána a nová dlažba zveľaďovať priestor pred Kostolom sv. Michala," priblížila mestská časť s tým, že minuloročná rekonštrukcia križovatky Molecova-Karloveská bola odrazovým mostíkom k ďalším zmenám, ktoré smerujú do širšieho okolia tohto kľúčového miesta dolnej časti Karlovej
Vsi.

Zdroj: Facebook/Karlova Ves

​V rámci rekonštrukcie Hríbikovej fontány v Karovej Vsi sa opravia sa okolité schody a vymení stará poškodená dlažba 

"Rýchle opravy a architektonická súťaž na generálku Jurigovho námestia, oprava parkoviska za kostolíkom, oprava fontány, postupná rekonštrukcia domu kultúry a nové lavičky okolo, opravy knižnice, futbalového ihriska, parku za čerpacou stanicou, výmena dlažby okolo fontány, nový chodník a úpravy pôvodného karloveského cintorína sú prejavom konštruktívnej spolupráce mesta a našej mestskej časti," dodala samospráva.

(nc)

Páčil sa vám článok?