Príšerné: Pozrite sa, čo vyviedli falošní robotníci - podvodníci v Ružinove

7.10.2021
0

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove, ale možno aj v iných mestských častiach operuje partia podvodníkov, ktorí sa vydávajú za robotníkov a ťahajú z ľudí peniaze. Upozornil na to na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

Starosta informuje o najnovšom príbehu z Ružinova a zároveň vyzýva obyvateľov, ak sa im stane niečo podobné, aby okamžite volali políciu. Je potrebné varovať pred podvodníkmi najmä seniorov.

"Jednu ružinovskú obyvateľku dnes kontaktovali zatiaľ neznámi robotníci, že prišli opraviť chodník pred jej rodinným domom. Rozbúrali asfalt - a potom, keď už bol chodník rozbitý - si od nej vyžiadali niekoľko tisíc eur ako poplatok za opravu. Bohužiaľ, dôverčivá pani im naletela. Že po sebe svojou “opravou” zanechali totálnu spúšť, je už len smutná bodka za týmto príbehom," priblížil Chren. 

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

"Opravený" chodník v Ružinove. 

Týmto podvodníkom nenaleťte, mestská časť ani mesto totiž nikdy od obyvateľov nežiadajú príspevok za opravu chodníka či cesty." Rôzne falošné partie, ktoré operujú najmä na Trnávke a v Prievoze, nemajú povolenia, aby takúto opravu mohli vykonať. A môžu sa z nich vykľuť podvodníci, ktorí za prácu v hodnote pár sto eur vypýtajú oveľa viac a ešte ju sfušujú," dodal starosta.

FOTO: Život zachytený na fotografiách medzivojnovej Trnávky by ste s tým svojím súčasným asi nemenili...

Kým v súčasnosti je Trnávka relatívne pokojnou vilovou štvrťou v Ružinove, tak pred 100 rokmi to bola periféria Bratislavy. Nazývala sa Dornkappel podľa zvonice, ktorá zvukom oznamovala začiatok a koniec pracovnej smeny. Neľahké životné podmienky pôvodných obyvateľov predmestia zachytil na dobových fotografiách v rokoch 1936 až 1937 novinár Iľja Jozef Marko a my vám ich ukážeme...

(ms) 

Páčil sa vám článok?