Nepojazdné vraky áut miznú z Petržalky aj vďaka technológiám

25.9.2021
Petržalku hyzdia vraky áut. prečo ich nie je možné jednoducho odpratať? - 20170504_133347
Páčil sa vám článok?

Z parkovísk v najväčšej mestskej časti Slovenska miznú nepojazdné a nebezpečné vraky aj vďaka novej integrácii informačného systému petržalského úradu s národnou evidenciou motorových vozidiel. Informovala o tom petržalská samospráva na sociálnej sieti.

Ako ďalej z mestskej časti priblížili, funguje to tak, že pomocou prepojenia si môžu zamestnanci z referátu mobility jednoducho overiť vlastníka vozidla, a tak podniknúť kroky na jeho odstránenie. 

„Spolupráca s Petržalkou je potvrdením nového smerovania združenia, ktoré sa už nesústredí iba na poskytovanie služieb najmä menším obciam. Vážime si, že Petržalka sa stala prvým klientom, ktorý túto ponuku DEUS využil,“ dodáva v tomto kontexte výkonná riaditeľka združenia Katarína Lešková. Projekt vznikol v spolupráci s Dátové centrum obcí a miest z dielne združenia DEUS, ktoré založilo ZMOS s ministerstvo financií a ktorého členom správnej rady je aj petržalský starosta Ján Hrčka.

„Patríme medzi mestské časti, ktoré sa neboja zavádzať nové postupy smerujúce k lepšej vymožiteľnosti pravidiel a skvalitneniu parkovania jej obyvateľov. Dôslednejšia kontrola nelegálne odstavených áut je iba jedným z krokov, ktoré robíme, aby sme život Petržalčanov čo najviac spríjemnili,“ povedal šéf Petržalky.
Vysvetlil, že objektívnu zodpovednosť aj s pokutami pri opakovanom porušovaní pravidiel parkovania vj Petržalke čoraz častejšie využívajú aj pracovníci magistrátu a  bratislavská mestská polícia Bratislava. 

(nc)

Páčil sa vám článok?