V Bratislave už pre koronavírus školy zatvárajú triedy. Zisťovali sme viac

14.9.2021
Areál starz na drieňovej ulici dostane súkromník - Drienova1
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove evidujú pribúdajúce prípady výskytu nového koronavírusu v tunajších základných i materských školách. Podobná situácia nastáva aj v iných mestských častiach, kde museli pre výskyt koronavírusu zatvoriť triedy.

"Po jeden a pol týždni od začiatku školského roka funguje výučba v našich škôlkach a školách celkom plynulo. Žiaľ, prípady sa začínajú množiť. Od úplne prvého dňa školského roka máme v karanténe časť detských jaslí," spresnil. V preventívnej karanténe je už zhruba týždeň jedna trieda škôlky na Bancíkovej. Z ružinovských deviatich základných škôl (ZŠ) je v preventívnej karanténe po jednej triede na ZŠ Ružová dolina a na ZŠ Medzilaborecká. "Od dnešného dňa musíme uzavrieť aj jednu prvácku triedu na ZŠ Drieňová, lebo cez víkend sa tam objavili až tri prípady vírusu medzi jej žiakmi," spresnil ružinovský starosta Martin Chren.

Jeden prípad nového koronavírusu sa objavil aj v RDS na Sklenárovej. Starosta deklaruje, že tu majú prijaté presné procesy a plány, ako postupovať. "Realizovali sa už tri kolá testovania a nákaza sa nešíri," podotkol. Verejnosť vyzval na dodržiavanie preventívnych opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

Podobná situácia nastala aj v Karlovej Vsi. "Z troch základných a deviatich materských škôl, ktoré má Karlova Ves vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, je jedna trieda v 14-dňovej karanténe, do 24. 9. 2021. Ochorenie Covid-19 bolo diagnostikované u dieťaťa v rámci Spojenej školy na Tilgnerovej ul. 14," informoval banoviny.sk hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Zdroj: Karlova Ves

Aj na ​Spojenej škole na Tilgnerovej 14 v Karlovej Vsi sa vyskytol prípad covidovej infekcie

Zatvárať museli aj v najväčšej mestskej časti v Petržalke, kde evidujú jednu triedu, kde museli deti zostať doma z dôvodu výskytu koronavírusu. "Ide o ZŠ Pankúchova, v ktorej mal jeden žiak test pozitívny na COVID-19. Všetci žiaci z danej triedy sú momentálne v karanténe," konštatovala pre banoviny.sk hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Ako nás informovala Martina Činovská z mestskej časti Podunajské Biskupice, pozitívne testovaní žiaci sa vyskytli aj na základnej škole Podzáhradná v tento mestskej časti, kde museli prerušiť  prezenčné vyučovanie v tejto škole v piatich triedach na druhom stupni. Študenti sú tak v karanténe od 9.9.2021 do 22.9.2021.

Marek Tettinger z Nového Mesta nám potvrdil, že aj v ich jednej škole v ich zriaďovateľskej pôsobnosti sa vyskytol Covid-19. Ako ďalej spresnil, ide o dve triedy tretiakov na Základnej škole na Cádrovej, ktoré sú aktuálne tiež v karanténe.

Koronavírus sa zatiaľ nevyskytol na školách v Starom Meste. "Nemáme zatvorenú žiadnu ZŠ ani MŠ z dôvodu ochorenia COVID-19," potvrdil situáciu k dnešnému dňu pre banoviny.sk Matej Števove.

Ako nám priblížila Jana Martanovičová z Devínskej Novej Vsi, k dnešnému dňu u nich fungujú všetky školy a škôlky v normálnom režime, nemajú zatvorené žiadne triedy. Rovnako koronavírus zatiaľ nemuseli riešiť v jedinej miestnej ZŠ a MŠ Hargašova v Záhorskej Bystrici. "Našťastie, nemáme žiadne obmedzenia kvôli karanténe a COVID-19. A pevne veríme, že tento stav pretrvá, " informovala nás Miroslava Ryšková z mestskej časti. 

Podľa slov Soni Molnárovej z Vajnôr, v ich mestskej časti takisto nemajú v miestnej základnej ani v materskej škole zatvorenú ani jednu triedu v súvislosti s výskytom koronavírusu.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie