Vallo reaguje na blokáciu mesta: Bratislavčania si nezaslúžia hanlivé pokriky, pľuvance a paralyzované mesto

4.8.2021
Matúš Vallo

Zdroj: TASR Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Na avizované protesty proti pandemickým opatreniam a následnou blokáciou dopravy v hlavnom meste zareagoval aj primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti, ktorý Bratislavu považuje za otvorené a tolerantné mesto. Podľa jeho slov si ľudia v Bratislave zaslúžia za zodpovedné správanie rešpekt a nie paralýzu mesta. Informoval o tom primátor Vallo na sociálnej sieti.

"Sme zvyknutí na rôzne názory, na rôzne kultúry a dokážeme pritom spolu fungovať. Dnes však sledujem otvorené výzvy, aby v najbližších dňoch prišli ľudia z celého Slovenska do Bratislavy blokovať dopravu. Nie vyjadriť svoj názor, ale blokovať dopravu a strpčiť tak život ľuďom v našom meste," reagoval dnes na avizované protesty, ktoré majú spôsobiť blokáciu dopravy primátor Matúš Vallo.
 
Tvrdí, že policajný prezident povedal, že si musíme zvyknúť aj na prejav názoru, ktorý nás obmedzuje a to rešpektuje. V epidemiologickej situácii, v akej sa dnes nachádzame, však vidí zásadný rozdiel medzi prejavením názoru a vystavením Bratislavčanov rizikovej situácii, ktorej dôsledkom môže byť aj ohrozenie ich zdravia a vo výsledku tiež sprísnenie epidemiologických opatrení.

Preto priblížil, že krajské riaditeľstvo policajného zboru na dnešnom koordinačnom stretnutí požiadali o ochranu Bratislavy. "Našou oprávnenou požiadavkou je ochrana nášho mesta a rešpektovanie faktu, že väčšina Bratislavčanov a Bratislavčaniek sa rozhodla čeliť tretej vlne zodpovedným správaním, odporúčaniami vedeckých autorít a dodržiavaním nevyhnutných bezpečnostných a hygienických pravidiel," dodal primátor s tým, že za to si zaslúžia rešpekt a nie hanlivé pokriky, pľuvance a na dlhé hodiny paralyzované celé mesto.

(nc)

Páčil sa vám článok?