Nadstavbou zvýšia kapacitu parkoviska na Ul. Ľ. Fullu na dvojnásobok

16.5.2021
Parkovisko Karlova Ves Ľ. Fullu

Zdroj: Facebook/Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Kapacita parkoviska na Ulici Ľudovíta Fullu v bratislavskej Karlovej Vsi sa zvýši na dvojnásobok. Prostredníctvom nadstavby by mal zo súčasných 33 narásť počet parkovacích miest na 71. Informuje o tom mestská časť na sociálnej sieti.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová si je vedomá toho, že by mnohí privítali väčší parkovací dom. "Nechceli sme však vzbudiť negatívne postoje ľudí v okolí, ktorí sa boja zahusťovania plôch veľkými stavbami. Preto sme zvolili menšie riešenie ako ukážku toho, ako je možné do budúcnosti parkovanie riešiť," uviedla.

Podobných miest ako to na Ľ. Fullu je v Karlovej Vsi niekoľko. "Ak sa tento projekt z Dlhých dielov osvedčí, môžu nasledovať ďalšie," pripúšťa starostka.

Vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník upozornil, že parkovacie miesta budú súčasťou rezidenčného systému. "Zvýhodnia teda obyvateľov, ktorí potrebujú zaparkovať v blízkosti svojich domovov," poznamenal.

Vyhradené parkovacie miesta vytvárať na tomto mieste nebudú, zaparkovať teda bude môcť každý, kto je držiteľom rezidenčnej karty.

(TASR)

Páčil sa vám článok?