FOTO: Mesto zrekonštruovalo fontánu na Hodžovom námestí - novinkou je nočné osvetlenie!

9.5.2021

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR (Marek Velček)

Páčil sa vám článok?

Fontána Planéta mieru na Hodžovom námestí bola postavená v roku 1982, ale v poslednom čase bola už vo veľmi zlom technickom i estetickom stave a fungovala len v obmedzenom režime. Preto sa mesto pustilo do jej opravy a zdá sa, že teraz bude krajšia ako kedykoľvek predtým. A to najmä v noci, kedy môže vyniknúť jej úplne nové osvetlenie...

"Tešiť sa môžeme na úplne nové LED osvetlenie, ktoré je umiestnené pri dvoch najväčších okruhoch, ide spolu o 48 kusov farebných svetielok. Oba okruhy sú pripojené na centrálny riadiaci systém a sú plne individuálne programovateľné. Fontánu tak ovládame špecializovaným fontánovým softvérom," píšu administrátori FB stránky Bratislava - hlavné mesto SR, kde boli zverejnené aj najnovšie fotografie fontány Planéta mieru, ktorej autormi sú Tibor Bártfay, Valéria Triznová a Pavel Vajo.

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR (Marek Velček)

"Okrem toho sme vymenili sme vnútorný obklad bazéna, izoláciu, všetky potrubia medzi bazénom a strojovňou. Zároveň v strojovni prebehla kompletná obnova technologického zariadenia. Viditeľnou zmenou je pridanie ďalšieho okruhu, a to výmenou za dva nefunkčné okruhy umiestnené v tesnej blízkosti nerezovej gule," informuje mesto na sociálnej sieti.

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR (Marek Velček)

​Krása fontány teraz vynikne oveľa viac najmä vo večerných a nočných hodinách, teda za tmy...

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Hlavné mesto plánuje osvetlenie spúšťať vždy so zotmením, čiže presný čas spustenia sa bude vždy trochu líšiť. Cez víkend pri jeho "premiére" to bolo okolo 20:30 h. Takže sa ním stihli aspoň chvíľu pokochať aj tí, ktorí rešpektujú, že momentálne na Slovensku ešte stále platí zákaz vychádzania do 21. hodiny. Avšak predpokladá sa, že by mohol byť ešte v máji zrušený.

​(ars)

Páčil sa vám článok?