Mestské lesy spustili opravu vinohradníckej cesty k horárni Krasňany

14.4.2021
oprava vinohradníckej cesty k horárni Krasňany

Zdroj: Facebook/ Mestské lesy v Bratislave

Páčil sa vám článok?

Zajtra začína oprava cesty cez vinohrady, ktorá návštevníkov privedie do rekreačného areálu Horáreň Krasňany. Mestské lesy o tom informovali na sociálnej sieti.

Trasa vedie z Peknej cesty malebným prostredím vinohradov okolo jazera Vajspeter, potom sa napojí na už hotovú lesnú cestu cez bývalé muničné sklady.

"Naším cieľom je vytvoriť bezpečnú alternatívu bez áut k rušnej asfaltke, vhodnú okrem peších, cyklistov či bežcov aj pre rodičov s deťmi na bicykloch či s detskými kočíkmi," uviedli k realizácii rekonštrukcie mestské lesy na Facebooku.

Na úzkej asfaltovej ceste, kde sa doteraz spolu s autami museli zmestiť aj peší a cyklisti dochádzalo k mnohým konfliktným situáciám. Preto mestké lesy deklarujú, že opravená cesta pomôže zvýšiť nielen bezpečnosť, ale aj komfort rekreácie.

Mestské lesy spresňujú, že oprava bude hotová do konca apríla, jej povrch bude tvoriť prírodný jemný makadám. "Ospravedlňujeme sa za obmedzenia počas rekonštrukcie, hlavne za zvýšenú prašnosť," dodali bratislavské mestké lesy.

(nc)

Páčil sa vám článok?