FOTO Pozreli sme sa: Ako opravili "levitujúce" zábradlie na nadchode Botanická?

12.4.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Začiatkom marca sme vás informovali, aké hrubé nedostatky sa objavili na nadchode nad Botanickou ulicou v Karlovej Vsi, ktorý opravovovali v rámci rekonštrukcie Karloveskej radiály. Minulý týždeň sa už na mieste objavili robotníci so zváračkami a my sme sa boli pozrieť, ako ich práca dopadla.

Čo nás začiatkom marca na nadchode pri električkovej zastávke prekvapilo najviac, boli stĺpiky zábradlia vznášajúce sa nad zemou. Tieto stĺpiky mali byť pôvodne ukotvené do betónu, no zjavne ich dodali kratšie, ako by sa žiadalo, a tak ostali niektoré jednoducho vo vzduchu. "Prvky, ktoré vykazujú hrdzu, sú priebežne nahlasované dodávateľovi, aby ich odstraňoval. Stále platí záručná lehota, na stavebné práce je záruka päť rokov, na technológiu dva roky. U dodávateľa mesto reklamuje a bude reklamovať všetky vzniknuté vady. Uvedené zábradlie „vo vzduchu“ nebolo nami prevzaté a pokiaľ dodávateľ uvedený detail nedorobí podľa dokumentácie, tak ho ani neprevezmeme," vysvetlila nám vtedy hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová.

Ako vyzeral nadchod začiatkom marca, si môžete pozrieť v našej galérii tu:

Minulý týždeň sa už na nadchode pohybovali zvárači, ktorí chybné zábradlie nadstavovali. Ako vyzerá aktuálne, si môžete pozrieť v tejto fotogalérii:

​Rekonštrukcia posledného úseku Karlovesko-dúbravskej električkovej trate  za 65 miliónov eur sa začala 2. mája 2020.  Električky začali na trai opäť premávať koncom októbra. Popri rekonštrukcii samotnej trate sa však upravuje aj jej okolie, teda zastávky, podchody, inžinierske siete, okolité cesty a podobne.  Rekonštrukciu, platenú z európskych peňazí,  realizovalo vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. 

(ms)

Páčil sa vám článok?