Karloveská samospráva podporí miestne komunity: Sumou 65 tisíc eur pomôže desiatkam miestnych občianskych združení

11.4.2021
FS Čečinka

Zdroj: FB Karlova Ves/FS Čečinka

Páčil sa vám článok?

Samosprávy sa pre pandémiu ocitli v zložitej finančnej situácii. Napriek tomu podporuje Karlova Ves občianske združenia, ktoré pôsobia na jej území. Mestská časť sa rozhodla pokračovať v podpore voľnočasových a neziskových organizácií. Až 44 z nich si rozdelí celkovú sumu 65 000 eur. O dôležitej podpore lokálnych komunít rozhodlo miestne zastupiteľstvo.

„Napriek náročnej situácii sme aj tento rok vyčlenili v rozpočte 65 tisíc eur na dotácie pre neziskové organizácie pôsobiace v Karlovej Vsi. Chceme podporiť pestrý komunitný život v našej mestskej časti, ktorý by sa nemal zastaviť ani v čase pandémie. Podporujeme konkrétne projekty a dbáme na efektivitu a transparentnosť použitia verejných financií,“ informoval vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník.

„Sme radi, že môžeme podporiť činnosť i aktivity, ktoré skladajú pestrú mozaiku komunitného života v našej mestskej časti. V týchto ťažkých časoch je rozvíjanie spolupatričnosti, ktorú prinášajú rodinné centrá, spoločenstvá seniorov i združenia ľudí so zdravotným znevýhodnením ešte dôležitejšie ako v rokoch minulých,” upozornila predsedníčka dotačnej komisie a karloveská poslankyňa Anna Zemanová.

Dotácie majú prispieť k udržaniu činnosti mládežníckych športových klubov, kultúrnych združení, folklórnych súborov, rodičovských združení karloveských škôl, ale podporia i sociálnu prácu v teréne a susedské aktivity.

“V dotačnej komisii dôsledne vyhodnocujeme prínos a efektivitu každého z podaných projektov. S ohľadom na mimoriadnu situáciu umožňujeme v nevyhnutných prípadoch i časový posun aktivít na ktoré bol príspevok poskytnutý,“ doplnila Anna Zemanová.

Jedným z hlavných dôvodov podpory žiadateľov bolo zachovanie kontinuity fungovania mimovládnych neziskových organizácií, ktoré rozvíjajú aktivity v prospech obyvateľov Karlovej Vsi.

 (ts,nc)

Páčil sa vám článok?