Skatepark pod Mostom SNP by nás mohol potešiť už tento rok

11.4.2021
0

Zdroj: MIB/Magistrát

Páčil sa vám článok?

Minulý rok v marci sme informovali, že mesto pripravuje podklady na verejné obstarávanie projektovej dokumentácie skateparku pod novým mostom na petržalskej strane. V týchto dňoch tento projekt predstavili ako súčasť programu Živé miesta.

Skatepark pre skatebordistov, ale aj korčuliarov bol v zozname komunikácií a verejných priestorov magistrátu, ktoré plánoval zrekonštruovať z financií zo zvýšenej dane z nehnuteľnosti a z finančnej podpory vlády.

Presne po roku je aj skatepark zaradený medzi 25 projektov programu Živé miesta, ktoré chce Bratislava v spolupráci s Metropolitným inštitútom v rámci obnovy verejných priestorov v roku 2021 zlepšiť. Zmenou prejde aj celý priestor pod mostom, a to osvetlenie, zeleň, lavičky, koše či stojany na bicykle. O viacerých projektoch zo zoznamu sa už minulý rok hovorilo, teraz ich mesto dalo do spoločného programu. Platí to aj pre ďalší z nich – a to revitalizáciu okolia pamätníka Daniela Tupého. V novembri minulého roka mesto informovalo, že tu plánuje zredukovať parkovanie a spevnené plochy nahradiť zelenými plochami. Pribudnúť by mali nové stromy, nové pešie ťahy, osvetlenie a mobiliár.

Nejde však len o jednotlivé projekty konkrétnych miest, inštitút vytvoril Manuál verejných priestorov, ktoré určujú, akým spôsobom a kde umiestňovať a osádzať lavičky, cyklostojany, koše, exteriérové terasy a v najbližších mesiacoch predstaví novú bratislavskú dlažbu, spôsob jej kladenia, farbu, tvar a charakteristiku. Rovnako je v rámci programu obnovy verejných priestorov rozpracovaná koncepcia riešenia verejných sídliskových vnútroblokov.

(kr, pn)

Páčil sa vám článok?