Magistrát zverejnil výzvu týkajúcu sa obnovy pôvodnej horárne na Peknej ceste

17.3.2021

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto hľadá zhotoviteľa obnovy pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch. Výzvu na predloženie ponúk zverejnili v stredu vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Zámer revitalizácie ohlásil magistrát a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) v júli 2020. Podľa zverejneného oznámenia má obnovou vzniknúť pavilón, ktorý v kombinácii s úpravami priľahlej lúky a sociálnym zázemím bude vytvárať vhodné podmienky pre usporiadanie rôznych spoločenských akcií v prírodnom prostredí, ako napríklad ochutnávky vína z lokálnych vinohradov, záhradné oslavy a podobne. "Areál bude slúžiť ako voľne prístupná, oddychovo-rekreačná zóna nekomerčného charakteru s krátkodobým celoročným pobytom pre širokú verejnosť," doplnil obstarávateľ.

Predpokladaná hodnota zákazky je 156.084,44 eura bez DPH, záujemcovia môžu ponuky predložiť do 12. apríla. Niekdajšia horáreň je z prelomu 19. a 20. storočia, neskôr ju vo funkcii nahradila nová horáreň a budova pôvodnej bola začlenená medzi budovy areálu muničných skladov. Radnica deklarovala, že pri obnove priestoru chce zachovať genius loci a v tejto súvislosti je zámerom využiť maximum existujúceho lokálneho materiálu, ktorý na mieste je.

(TASR)

Páčil sa vám článok?