Župa spustila očkovanie. Prví klienti a zamestnanci župných zariadení sociálnych služieb sú už zaočkovaní

4.2.2021
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

V zariadeniach sociálnych služieb v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa včera rozbehlo očkovanie vakcínami proti pandémii Covid-19. Ako prví boli dopoludnia zaočkovaní klienti a zamestnanci DSS pre deti a dospelých Javorínska 7a a DSS Rozsutec v bratislavskom Lamači. Dnes sa očkovanie uskutočňuje v Centre sociálnych služieb Sibírka. Spolu ide o vyše 130 ľudí.

“Je dôležité sa v aktuálnej situácii sústrediť na očkovanie. Som rád, že sa už začalo aj v zariadeniach sociálnych služieb, ktoré sa ukázali byť veľmi ohrozenou skupinou a v rámci bezpečnosti a ochrany zdravia je to priam nevyhnuté. Aj na župe venujeme tejto téme pozornosť, nakoľko je to svetlo na konci tunela. Budeme požadovať navýšenie očkovacích kapacít v Bratislavskom kraji, kde je o očkovanie zo strany občanov veľký záujem,” povedal bratislavský župan Juraj Droba.

V DSS Rozsutec bolo v priebehu včerajšieho popoludnia zaočkovaných 27 klientov a 4 zamestnanci. Očkovanie v DSS pre deti a dospelých na Javorínskej 7a sa dotklo 42 prijímateľov sociálnej služby a 30 zamestnancov.

Dnes sa očkuje v Centre sociálnych služieb Sibírka, kde vakcínu proti covid-19 dostane 32 klientov a 4 zamestnanci.

Zdroj: BSK

Očkovanie v zariadení sociálnych služieb.

Očkovanie vykonáva výjazdová očkovacia služba (VOS), ktorá je zabezpečená lekárom, ako aj vakcínami. S celým procesom pomáhajú aj zdravotníci a administratívni pracovníci príslušných zariadení sociálnych služieb. 

Ďalšie župné zariadenia sociálnych služieb čakajú na termíny od ministerstva zdravotníctva. 

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?