Testovanie v Bratislave: Postupne zverejňujú výsledky za celý víkend

31.1.2021
0

Zdroj: FB Lamač -oficiálna stránka

Páčil sa vám článok?

V Bratislave počas víkendu prebiehalo testovanie na nový koronavírus. Samosprávy postupne zverejňujú jeho výsledky.

Ako informovala petržalská samospráva na sociálnej sieti, celkový počet otestovaných za víkend je 5805, z čoho bolo 135. To predstavuje 2,33%.

Zajtra, aj počas celého týždňa, je pre obyvateľov v Petržalke naďalej otvorená MOM Hrobákova od 08:00 do 18:00.

Výsledky už zverejnila aj Karlova Ves. Tu otestovali 4372, ľudí, z ktorých bolo pozitívnych 58. To predstavuje 1,33 %.

Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová už informovala, že za celý víkend bolo v mestskej časti počas testovania 0,81 % pozitívnych, pričom otestovať sa prišlo 3560 ľudí a 29 bolo pozitívnych. "Incidencia ochorenia Covid zistená za víkend 30.1.- 31.1. 2021 v dočasných odberových miestach v Starom Meste vykazuje mierny rast. Po konzultácii s profesorom Vladimírom Krčmérym a Pavlom Čekanom možno však čísla za Staré Mesto považovať za dobré," uviedla Aufrichtová. 

V Ružinove otestovali 3732 ľudí, celková miera pozitivity dosiahla 2,04% (76 testovaných bolo pozitívnych). "Počas týždňa budú otvorené bežné mobilné odberové miesta (MOM) na stálych adresách (vrátane našich dvoch, v DK Ružinov a na miestnom úrade zboku). Veríme, že ministerstvo zdravotníctva v najbližších dňoch podporí aj vznik nových, vrátane tretieho “nášho” v amfiteátri na Štrkovci," informoval starosta mestskej časti Martin Chren.

Správu aktualizujeme.

(ms)

Páčil sa vám článok?