Staré Mesto pridáva na víkend ďalšie odberné miesto

29.1.2021

Zdroj: FB Zbor väzenskej a justičnej stráže

Páčil sa vám článok?

Staré Mesto pridáva na víkend (30. - 31. 1.) k odberným miestam Námestie slobody, Propeler, Mýtna aj odberné miesto Gaštanová. V prípade záujmu je mestská časť pripravená otvoriť ďalšie. Informoval o tom hovorca Starého Mesta Matej Števove po piatkovej informácii, podľa ktorej je Bratislava po celoplošnom skríningu napokon medzi horšími okresmi.

"Staré Mesto vo štvrtok (28. 1.) informovalo o disparitách v incidencii ochorenia COVID-19 v rámci hlavného mesta Bratislava. Vzhľadom na riziká z toho plynúce, pripravilo odberové miesta v systéme akcia-reakcia, ktorý umožňuje pridávať odberové miesta podľa potreby," pripomenula starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Ako dodala, elektronický rezervačný systém sa postuplne napĺňa.

Okres Bratislava s výsledkom 1,3 percenta pozitívnych patrí po celoplošnom skríningu napokon k horším okresom. Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO) to na piatkovej tlačovej konferencii oznámil na základe verifikovania a preverenia všetkých dát zo skríningového testovania. Povinné testovanie ich síce nečaká, no minister výrazne odporúča obyvateľom opäť sa otestovať.

(TASR)

Páčil sa vám článok?