Zlá správa: Medzi ľuďmi bez domova objavili nové ohnisko nákazy koronavírusom

20.1.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Covid-19 sa začal v Bratislave v ostatných dňoch prudko šíriť aj v komunite ľudí bez domova. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Matúš Vallo.

"Musím vám oznámiť jednu nepríjemnú správu. Identifikovali sme nové ohnisko COVID-19 v našom meste. Pri pravidelných testovaniach ľudí bez domova sa ukázalo, že koronavírus sa v tejto komunite začal nebezpečne šíriť," informoval Vallo s tým, že kapacitu karanténneho mestečka, ktoré zriadili na Hradskej ulici vo Vrakuni, v posledných troch dňoch už druhýkrát navyšovali na celkový počet 100 a očakávajú, že v najbližších dňoch sa aj táto kapacita naplní.

Ako sme už informovali, aj organizácia Depaul Slovensko  v pondelok spustila karanténnu zónu v ich vlastnej nocľahárni, ale aj v tomto prípade sa ich celková kapacita 44 lôžok rýchlo zapĺňa.

"Momentálne je v karanténe na Hradskej viac ako 70 ľudí. Ďalších nových infikovaných z radov ľudí bez domova, ktorých očakávame po ich najbližšom pretestovaní, už dokážeme umiestňovať len v krízovom režime, pretože nám chýba personál aj lôžka," dodal Vallo.

Mesto preto oslovuje potenciálnych dobrovoľníkov z radov zdravotníkov, ale bude potrebovať aj pomocný personál, ale aj pomoc štátu pri umiestňovaní nových infikovaných, napríklad v niektorých z karanténnych objektov, ktoré sa používali počas prvej vlny pandémie.

(ms)

Páčil sa vám článok?