Bratislavská radnica kvôli predpovedanému sneženiu plánuje zasiahnuť, zimná údržba je v pohotovosti

12.1.2021

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Solenie lávok a preventívny posyp komunikácií mesto zrealizovalo už dnes dopoludnia najmä v kopcovitých oblastiach, čím plánuje predídsť zľadovateniu chodníkov a ciest.

"Vzhľadom na predpoveď počasia, ktorá predpokladá sneženie v podvečerných hodinách, informujeme o pláne zásahu v rámci zimnej údržby. Aby sme zabezpečili zjazdnosť ciest a chodníkov, s terénnymi prípravami na zásah sme už začali," uviedla hovorkyňa Bratislavy Katarrína Rajčanová.

Informovala, že dnes dopoludnia prebiehalo solenie lávok a tiež preventívny posyp komunikácií, najmä v kopcovitých oblastiach, čím plánuje mesto predídsť zľadovateniu chodníkov a ciest.

Ďalšiu fázu posypu predpokladá vedenie mesta v podvečer. "Podľa počasia pôjde o celomestský likvidačný posyp komunikácií v kombinácii so zimnou údržbou chodníkov," doplnila Rajčanová s tým, že frekventované chodníky budú odhŕňané každých 12 hodín a zvyšné chodníky budú ošetrené najneskôr do 24 hodín od ukončenia sneženia.

Mesto dodáva, že v prípade výdatného sneženia sa bude pluhovať do odvolania podľa potreby a ďalšie výjazdy sypačov budú vykonané na základe pokynov a zistení dispečingu.

V stredu v skorých ranných hodinách je pripravený opätovný posyp lávok a tiež lokálny likvidačný posyp s dôrazom na kopcovité oblasti mesta. Magistrát upozorňuje a pripomína, že prioritou zimnej údržby nie je suchý povrch, ale udržiavanie zjazdnosti ciest, schodnosti chodníkov a čo najrýchlejšie odhrnutie chodníkov po ukončení sneženia.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?