Nemáte záujem? Mesto hľadá manažéra na reguláciu komárov. Celoročne, na plný úväzok, za slušný plat

9.1.2021
0
Postrek - komáre

Zdroj: Facebook/Matúš Vallo

Páčil sa vám článok?

Komáre sú každoročným problémom Bratislavy, boj s týmto bodavým hmyzom mesto v očiach obyvateľov väčšinou prehráva. Zmení sa to v budúcnosti? Najnovšie magistrát zverejnil inzerát, ktorým zháňa človeka na post "projektového manažéra biologickej regulácie komárov".

"Prijali sme ich už v lete, jedno z nich je, že budeme spolupracovať s rakúskymi partnermi, pôjdeme tým istým spôsobom ako oni. Rakúšania majú zákonné výhody oproti platnej legislatíve na Slovensku, že môžu BTI vyhadzovať z lietadiel vo forme kociek ľadu, ktoré dopadnú do nových jazierok, kde sa rozpustia a tým aktivujú svoju účinnosť a môžu tiež BTI rozdávať aj záhradkárom. Toto my na Slovensku zatiaľ nemôžeme. Určite sa však nevrátime k chemickému postreku..." odpovedal v decembri v rozhovore pre Bratislavské noviny primátor Matúš Vallo na otázku, aké rozhodnutia prijali, aby sa situácia s komármi neopakovala.

Vyzerá to tak, že na magistráte považujú doterajší postup boja s bodavým hmyzom za nedostatočný a treba naň zriadiť osobitný post. Inzerát zverejnili na stránke profesia.sk.

Ide o prácu na plný úväzok, komárej kalamite sa budete venovať celoročne. Rátať môžete s platom 1500 eur v hrubom plus príplatky, týždňom dovolenky naviac nad rámec zákona či dvoma dňami  ročne na regeneráciu pracovnej sily, príspevkom na dopravu, stravovanie a bezplatným vstupom do niektorých mestských inštitúcií, čo pri pružnom pracovnom čase znie celkom lákavo.

Vašou úlohou bude "kompletné projektové zastrešenie biologickej regulácie komárov", teda koordinácia všetkých zainteresovaných strán (firmy, odborníci, mestské časti, magistrát, zahraničný partner, dobrovoľníci atď.), administratíva, školenia, vyhodnocovanie činnosti atď.

Žiadateľ musí mať však vysokoškolské vzdelanie ekonomického, manažérskeho, technického, alebo prírodovedného zamerania a ovládať nemecký či anglický jazyk.

Ak by ste mali o prácu záujem,musíte sa poponáhať a žiadosť poslať najneskôr do 19. januára.

(ms)

Páčil sa vám článok?