Dúbravka využíva čas necvičenia na obnovu telocvične svojej najväčšej školy

18.11.2020
0

Zdroj: Lucia Marcinátová

Páčil sa vám článok?

Pred dvomi rokmi zrekonštruovala mestská časť Bratislava-Dúbravka veľké telocvične spolu so šatňami a sociálnymi zariadeniami na všetkých svojich štyroch základných školách, teraz obnovuje malú telocvičňu na najväčšej škole v Dúbravke - zš Pri kríži.

Práce na Základnej škole Pri kríži sa už začali, trvať majú dva mesiace. Na obnovu využíva mestská časť, ktorej sa podarilo získať dotáciu z hlavného mesta vo výške 40-tisíc eur, zámerne toto obdobie „necvičenia“. Deti v školách nemajú bežnú telesnú výchovu v telocvičniach a pre opatrenia na spomalenie šírenia nového koronavírusu sa stopol aj poobedný prenájom telocviční klubom a športujúcim skupinkám.  Mestskej časti .

„Verím, že sa pandemická situácia zlepší a deti sa budú môcť vrátiť k bežným hodinám telesnej výchovy začiatkom budúceho roku a cvičiť už v obnovených telocvičniach,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Zdroj: Lucia Marcinátová

Komplexná obnova malej telocvične počíta s investíciou viac než 59-tisíc eur, pričom ide o združené financovanie – dotáciu hlavného mesta a dofinancovanie mestskou častou  Bratislava-Dúbravka.

(ts, ms)

 

 

 

 

 

Páčil sa vám článok?