Električky začnú do Karlovej Vsi a Dúbravky premávať až v pondelok na obed

25.10.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Električka začne po novozrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále v Bratislave premávať až v pondelok (26. 10.) od 12.00 h a nie ráno, ako bolo pôvodne plánované. Informovala nás o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

"Od rána do 12:00 hod bude linka č. 4 premávať v úseku Zlaté piesky/ŽST Nové Mesto - Nám. Ľ. Štúra s prestupom na náhradnú dopravu X5 na zastávke Nám. Ľ. Štúra.  Linka č. 9 bude premávať v úseku Ružinov - Chatam Sófer, kde bude možný prestup na náhradnú autobusovú linku X5, ktorá bude od rána premávať po doterajšej trase Nové SND - Riviéra - Karlova Ves - Dúbravka," uviedla Rajčanová.

"Po 12-tej sa spustí premávka električkových liniek 4 a 9 do Karlovej Vsi a linky 4 do Dúbravky," dodala Rajčanová.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 22. júna 2019. Realizovalo ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. Modernizáciu zaplatia z európskych peňazí. Okrem kompletnej výmeny koľají a trakčného vedenia pribudli bezbariérové zastávky, mobiliár či elektronické tabule, zásadnou zmenou je tiež vybudovanie dvoch prestupných uzlov Molecova a Damborského.

Rekonštrukcia posledného úseku Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 2. mája. Realizuje ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. Modernizáciu zaplatia z európskych peňazí. V rámci stavebných prác modernizácie sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od obratiska po Záluhy (Damborského). 

(TASR)

Páčil sa vám článok?