Situácia sa zhoršuje: Žiaci prvého stupňa ZŠ Sokolíkova prechádzajú na dištančné vyučovanie

19.10.2020
0

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Šíriaci sa koronavírus zasahuje bratislavské školy stále viac. Najnovšie musia zostať doma žiaci prvého stupňa na ZŠ Sokolíkova v Dúbravke. Zasiahnuté sú však aj ďalšie školy.

"Mestská časť Bratislava-Dúbravka eviduje jedného pozitívne testovaného pedagóga na Covid-19 na prvom stupni Základnej školy Sokolikova," informovala Dúbravka na sociálnej sieti. 

Vzhľadom na vzniknutú situáciu udelila riaditeľka školy žiakom 1. stupňa riaditeľské voľno na 20. októbra a od 21. októbra prechádzajú títo žiaci na dištančné vyučovanie, ktoré bude trvať podľa nariadení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava.

To však nie je všetko. Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava, obmedzenia sa týkajú aj týchto škôl:

- Deti a personál tried Žabky a Luenky Materskej školy Jána Kollára - elokované pracovisko na Štúrovej 139 v Malackách má nariadené karanténne opatrenia do 23.10.2020 na zabránenie šírenia nového koronavírusu. U zamestnanca tejto školy sa potvrdil COVID-19.

- Dve triedy v Základnej škole s materskou školou Za kasárňou v Bratislave majú prerušené vyucovanie, nakoľko boli žiaci z týchto tried pozitívne testovaní.

- Do 28.10. je prerušený výchovno-vzdelávací proces na Základnej škole s materskou školou na Jeséniovej 54 v Bratislave. Domáca karanténa a ďalšie opatrenia sa však týkajú iba detí a zamestnancov materskej školy. Vyučovanie v ZŠ nie je obmedzené.

- Karanténne opatrenia musia do 23.10.2020 dodržiavať žiaci 1.A, 2.A, 4.A a deti navštevujúce ŠKD, ktoré prišli do kontaktu s pozitívne testovanými žiakmi Základnej školy Holíčska 50 v Bratislave.

- Hudobný odbor ? na ZUŠ v Malackách, na Záhoráckej 49 musí do 25.10.2020 prerušiť výchovno-vzdelávací proces, nakoľko sa u pedagóga pracujúceho v tomto zariadení potvrdil nový koronavírus.

(ms) 

Páčil sa vám článok?