Bratislava hľadá nového šéfa mestskej polície, záujemcovia sa môžu hlásiť

30.7.2020
0
Náčelník MsP Marek Gajdoš

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto SR vyhlásilo nové výberové konanie na náčelníka bratislavskej mestskej polície (MsP). Záujemcovia spĺňajúci zverejnené podmienky sa môžu prihlásiť do 19. augusta.

Okrem náležistostí týkajúcich sa vzdelania a praxe sformulovalo mesto okruh funkčných a osobných spôsobilostí, ktoré má vhodný kandidát spĺňať. Okrem manažérskych, komunikačných a analytických zručností to má byť človek, ktorého charakterizuje „silná osobná integrita a etické správanie za každých okolností“. Kandidáti majú svoj záujem vyjadriť aj motivačným listom vo forme eseje. Detailné požiadavky a ďalšie potrebné informácie sú na webe mesta.

Výberové konanie na nového šéfa bratislavskej MsP súvisí s odchodom doterajšieho náčelníka Mareka Gajdoša (na fotografii). Od 1. augusta je dočasne poverený riadením Tibor Lehocký - súčasný veliteľ expozitúry Bratislava V.

Nového šéfa malo pôvodne mesto vybrať do konca júna, z vyhláseného výberového konania však nevzišiel úspešný kandidát a výberová komisia odporučila primátorovi vyhlásenie nového kola.

Gajdoš viedol bratislavských mestských policajtov od februára 2019. V apríli 2020 však ponúkol vedeniu hlavného mesta rezignáciu ako reakciu na to, že svojím autom havaroval a polícia mu namerala v dychu alkohol.

(TASR)

Páčil sa vám článok?