O zeleň pri jazere Rohlík sa starajú aj mestské kozy Wendy a Líza

26.7.2020
0

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

O údržbu zelene v okolí jazera Rohlík v bratislavskom Ružinove sa starajú dve mestské kozičky Wendy a Líza. Ide o iniciatívu komunálneho podniku hlavného mesta na pozemkoch, ktoré prešli vlani do správy mesta. Iniciatíva je zároveň spestrením pre obyvateľov z okolia.

"V rámci potreby sa môže presunúť ohrada s kozičkami na iné miesto pri udržiavaní zelene. Kozičky sa presúvajú aj s ohradou vždy na konci dňa na večer do košiara v Čiernom lese a nasledujúci deň sú opäť odvezené k jazeru Rohlík na nové miesto s čerstvou trávou," uviedol bratislavský magistrát.

Hlavné mesto poznamenáva, že pozorovanie pracovníkov komunálneho podniku pri práci, najmä počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu, keď deti trávili čas zväčša doma, prinášalo obyvateľom rozptýlenie. Aj v súčasnosti chodia niektoré deti mestské kozičky nakŕmiť trávou či ďatelinou, ktorú nájdu v okolí.

"Služby týchto štvornohých pomocníčok plánujeme do budúcna využívať aj v iných mestských lokalitách, okrem spásania predstavujú príjemný druh rozptýlenia pre okoloidúcich," doplnil magistrát.

Iniciatívu vníma pozitívne aj mestská časť Ružinov. "Celý Ružinov by Wendy s Lízou síce 'pokosiť' nestíhali, ale na špeciálne miesta, ako je napríklad Rohlík, sa hodia skvele. Podľa správ, ktoré dostávame od Ružinovčanov, však najväčšiu radosť spravili rozhodne deťom," skonštatovala Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia ružinovského miestneho úradu.

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) a hlavné mesto Bratislava si vlani na jeseň vymenili pozemky v hodnote viac ako 15 miliónov eur. Ukončili tak takmer 20-ročný spor. UNB získala pozemky na Antolskej ulici v Petržalke a mesto pozemky v zóne jazera Rohlík v bratislavskom Ružinove.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?