Rozchodníkom zakvitne aj električková trať v Dúbravke

25.5.2020
0

Zdroj: FB Dúbravka - mestská časť Bratislavy

Páčil sa vám článok?

Bratislavčania, najmä obyvatelia štvrtého okresu, si už zrejme všimli zakvitntú časť električkovej trate v Karlovej Vsi. Rovnako by to malo byť aj v Dúbravke.

Nový vzhľad trate v Karlovej Vsi dodávajú už na niektorých úsekoch sukulentné trvalky rodu sedum (rozchodník) žltej farby. Ich výhodou je, že sú menej náročné ako trávnik, netreba ich napríklad zavlažovať. Aktuálne je už rozchodník v plnej sile v úseku od miestneho úradu Karlova Ves po zastávku Borská. Neskôr by mal pokrývať väčšinu trate v tejto mestskej časti a po rekonštrukcii ho vysadia aj medzi tunelom a Botanickou záhradou. Ráta sa s ním, ako informovala na sociálnej sieti mestská časť Dúbravka, však aj v tejto časti hlavného mesta.

„V Dúbravke bude nasadený rozchodník od ulice Harmincova približne 170 metrov,“ potvrdila Katarína Jánošíková, hovorkyňa hlavného mesta. „Posledný úsek s rozchodníkom sa začína 40 metrov za nástupišťom a končí na prejazde Hanulova, Bagarova. Úsek od Harmincovej po obratisko Karlova Ves zostane v takom stave, ako je dnes,“ dodala.

(ms)

Páčil sa vám článok?