Tradičné mestské dni nebudú: Mesto však plánuje ponúknuť alternatívy, aj v podobe online koncertu

23.4.2020
Bratislavské mestské dni

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Bratislavské mestské dni, ktoré každoročne prilákajú tisíce ľudí, sa pre riziko koronavírusu nebudú tento rok konať v apríli tak, ako ich poznáme. V sobotu (25. 4.) preto mesto chystá živý prenos koncertu na terase i iniciatívu Bratislavské pekné dni.

"Bratislavské mestské dni si tento rok pre koronu neužijeme tak, ako sme plánovali. Nebudeme sa môcť fyzicky stretnúť a napríklad spoločne odhaľovať skryté zákutia v uliciach a budovách nášho mesta. Napriek tomu chceme tento čas venovať nášmu mestu a vychutnať si ho spolu s vami. Aj keď od seba, " informuje bratislavský magistrát na svojej sociálnej sieti.


V sobotu pri západe slnka si preto spoločne užijeme jedinečný koncert s výhľadom na naše mesto. Online živý prenos koncertu spúšťame v sobotu 25.4. o 19:30.

Živý prenos koncertu na terase pri západe slnka s výhľadom na hlavné mesto si môže verejnosť pozrieť na sociálnej sieti. Koncert sa začne v sobotu od 19.30 h a podľa informácií mesta sa na ňom predstavia umelci Teo Gertler (husle), Dušan Šujan (klavír), Jozef Lupták (violončelo), Boris Lenko (akordeón), Adriana Kučerová (operný spev), Róbert Pechanec (klavír), Janka Dekánková (spev) a Ladislav Fančovič (klavír).

Okrem toho mesto pripravilo aj iniciatívu Bratislavské pekné dni. Ľudí vyzýva, aby sa v sobotu odfotili s tým, čo im aj v tomto období pandémie robí radosť a čo robí aj tieto dni peknými, a fotky zverejnili na sociálnych sieťach s označením #bratislavaspolu.

Magistrát tieto fotky následne vystaví v uliciach Bratislavy a na svojom webe. "Túto iniciatívu prinášame ako súčasť alternatívy k zrušeným mestským dňom," podotkla bratislavská samospráva.

(nc,ts)

Páčil sa vám článok?