Do domova sociálnych služieb v Pezinku nastupujú posily, majú pomôcť unavenému personálu

19.4.2020
0

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Posilnenie vyčerpaného personálu, stabilizácia a ochranné opatrenia. To sú priority krízovej manažérky, ktorá nastúpila v sobotu do zariadenia sociálnych služieb v Pezinku.

V Domove sociálnych služieb na Hrnčiarskej v Pezinku je momentálne 62 klientov, o ktorých sa stará 21 zamestnancov. Samosprávny kraj pôvodne uvažoval o riešení, že zdraví klienti budú presunutí do iného zariadenia, ale po dohode s regionálnym hygienikom všetci klienti zostali v Pezinku. Ako nás informovala Veronika Beňadiková z tlačového oddelenia župy, pozitívne testovaní klienti sú už v tejto chvíli fyzicky oddelení od tých s negatívnym výsledkom. 

"Spoločne s krízovou manažérkou, ktorá sa presunula z úradu Bratislavského samosprávneho kraja, nastúpili do zariadenia ešte opatrovateľka, zdravotná sestra a terapeutka. Zajtra posilnia personál ďalší traja zamestnanci - opatrovateľka, zdravotná sestra a terapeutka. Pôvodný personál v najbližších dňoch doplnia ich kolegovia, ktorým sa končia PN či karanténa," dodala Beňadiková.

Obidve z budov prejdú hĺbkovou dezinfekciou. Bratislavská župa dnes do zariadenia donesie ďalšie osobné ochranné pracovné prostriedky.

„Aj touto cestou chcem ešte raz poďakovať zamestnancom zariadenia, ktorí sa obetavo dňom i nocou starajú o klientov. V tejto chvíli je pre nás najdôležitejšia stabilizácia a nastavenie procesov a systém striedania zmien vo vnútri zariadenia. To má na starosti krízové vedenie zariadenia. V prvom rade potrebujeme overiť, ktoré zo sťažností, ktoré sa v posledných dňoch objavili, sa zakladajú na pravde," vyhlásil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

(ms)

Páčil sa vám článok?