Rača získala kolaudačné rozhodnutie pre škôlku Novohorská

3.4.2020
Materská škola Novohorská Rača

Zdroj: facebook/Michal Drotován - starosta MČ Rača

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača získala kolaudačné rozhodnutie pre Materskú školu Novohorská, ktorá prešla rekonštrukciou.

"Chcel by som sa poďakovať starostovi Vajnôr Mišovi Vlčekovi a vedúcej stavebného úradu p. Krumpolcovej, že po doložení všetkých dokladov (hygiena, inšpektorát práce, hasiči) nám bolo vydané kolaudačné rozhodnutie na škôlku Novohorská (právoplatnosť nadobudlo 30.3.2020), " informoval starosta Rače Michal Drotován na svojej sociálnej sieti.

​Podľa jeho slov, všetky dokumenty boli obratom preposlané príslušným úradom, aby mohla byť škôlka riadne zaradená do siete materských škôl, čo plánujú v priebehu apríla 2020, získala IČO a následne začala prijímať deti.

Zdroj: facebook/Michal Drotován - starosta MČ Rača

​Ako ďalej Drotován vysvetlil, hneď, ako budú tieto formálne veci ukončené začne sa oslovovanie rodičov detí, ktoré sú priebežne prihlásené, s tým, že forma zápisu bude podľa situácie s COVID-19.

"Aktuálne nevieme vyhodnotiť, kedy štát umožní otvorenie materských škôl v Slovenskej republike - je teda možné, že nástup detí do MŠ Novohorská bude v rovnakom alebo podobnom termíne ako do iných škôlok v Rači, " dodal Drotován.

Dopadová plocha na hracie prvky by mala byť dokončená v najbližších týždňoch.

Donáška potravín pred vchod – ideálna alternatíva nákupov v čase koronavírusu

(pr) Koronavírus zastihol väčšinu obyvateľov nepripravených. Asi len málokto má v špajze rezervy jedla na dhšiu dobu dopredu. Či už ste si stihli urobiť zásoby ešte pred zavedením preventívnych opatrení alebo chodievate nakupovať aj teraz, donáška potravín priamo pred váš vchod predstavuje určite výraznú pomoc a zjednodušenie už i tak dosť zložitej situácie. Preto sme sa rozhodli pozrieť na to, kde všade si v týchto dňoch môžete v rámci Bratislavy a blízkeho okolia takúto donášku potravín objednať.

(nc)

Páčil sa vám článok?