Keltošová chce ako prvé schválený rozpočet

5.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Novozvolená starostka mestskej časti Lamač Oľga Keltošová (SDKÚ-DS, Smer-SD, SNS) je svojím zvolením príjemne prekvapená, ako prvé by chcela dosiahnuť schválenie rozpočtu na budúci rok.

„Víťazstvom som príjemne prekvapená, pokiaľ viem, budem prvou ženou, ktorá sa stala starostkou Lamača,“ uviedla Keltošová pre agentúru SITA. Medzi svoje priority, ktoré chce stihnúť čo najskôr, je schválenie rozpočtu mestskej časti na budúci rok. „Lamač ho stále nemá, keďže posledné zastupiteľstvo nebolo uznášaniaschopné, dúfam, že doterajší starosta Peter Šramko zvolá zastupiteľstvo čo najskôr a nevyužije celú zákonom stanovenú 30-dňovú lehotu,“ skonštatovala.

Od 13-čenného zastupiteľstva Lamača, v ktorom bude šesť poslancov za koalíciu KDH, DSS, OKS, SZS, piati za koalíciu SDKÚ-DS, Smer-SD a SNS, jeden za ĽS-HZDS a nezávislá poslankyňa, Keltošová očakáva korektnú a vecnú spoluprácu. „Budem sa snažiť, aby bol dialóg medzi mnou a poslancami konštruktívny a dúfam, že budem prijímať pragmatické riešenia v prospech Lamačanov bez ohľadu na politickú príslušnosť,“ uviedla. Zlepšiť by chcela fungovanie miestneho úradu, podľa nej by mal rozhodovať flexibilnejšie a dynamickejšie ako doteraz. Personálne zmeny na úrade zatiaľ nepredpokladá, určite ho však čaká audit účtovníctva a hospodárenia s verejným majetkom. V Lamači by chcela riešiť dopravu, služby a životné prostredie.

Na voľbách v Lamači sa zúčastnilo 2 729 z 5 811 zapísaných voličov. Keltošovej odovzdalo svoj hlas 1 332 voličov, súčasný starosta Peter Šramko (KDH, DSS, OKS, SZS) získal 1 147 hlasov. Kandidát Slobodného fóra Juraj Pravda získal 189 hlasov.

Páčil sa vám článok?