Ďalšia ružinovská škôlka v ohrození. Koronavírus potvrdili u manžela učiteľky

13.3.2020
0

Zdroj: MČ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Po materskej škole na Palkovičovej ulici, kde sa koronavírus potvrdil u piatich jej zamestnankýň vrátane riaditeľky, je v ohrození ďalšia škôlka v bratislavskom Ružinove. V médiách spomínaný pacient z Humenného s pozitívnym testom je totiž manželom učiteľky na MŠ Velehradská.

O tomto prípade informoval na sociálnej sieti ružinovský starosta Martin Chren. "Vážení susedia, milí Ružinovčania, naozaj mi je ľúto, že sa zo mňa stáva posol nie najlepších správ. Považujem však transparentné a otvorené informovanie o tom, čo sme sa dozvedeli, za kľúčové. Len neskrývaním pravdy, informovaním a osobnou zodpovednosťou môžeme prispieť k spomaleniu šírenia infekcie," uviedol Chren..

Dnes ráno sa starosta dozvedel, že veľmi blízky kontakt s pacientom s potvrdeným koronavírusom mala aj ďalšia učiteľka, tentokrát z MŠ Velehradská. Pacient pochádzajúci z Humenného je totiž jej manželom. "Do 6. 3. bola v práci a ani ona, ani jej manžel nemali žiadne príznaky (vrátili sa z dovolenky z Maldív, aj keď pravdepodobnejšie je, že infikovaní boli niekde inde). Pani učiteľka mi sama od seba volala, rovnako ako svojej pani riaditeľke. Výsledky testu svojho manžela sa dozvedela rovnako, ako ostatní - to znamená včera z televízie. Sama nemá žiadne symptómy, odkedy sa u jej manžela prejavili príznaky, nebola v práci, drží sa v domácej izolácii. Sama zavolala a informovala nás ako mestskú časť, úrady nič také nerobia," dodal starosta.

​Ďalej informoval, že dnes roznesú na detské ihriská tabuľky s odporúčaním, aby tam rodiny nechodili. "Zostaňte cez víkend doma, ak naozaj nejde o život, a nechoďte von, zvlášť, ak ste v kontakte so seniormi," upozornil starosta.

(ms).

Páčil sa vám článok?