Zlá správa: Koronavírus potvrdili aj u riaditeľky škôlky na Palkovičovej

12.3.2020
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Bohužiaľ, je to potvrdené. Všetci štyria zamestnanci materskej školy na Palkovičovej v bratislavskom Ružinove, ktorých testovali na koronavírus, majú pozitívny výsledok.

"Milí susedia, Ružinovčania, mám žiaľ veľmi nedobrú správu. Pani riaditeľka materskej školy Prešovská/Palkovičova ma informovala, že aj jej test na koronavírus bol pozitívny. Okrem prvej pani učiteľky, ktorej prípad bol potvrdený už v pondelok a ktorá sa nakazila od slovenskej rodiny z Kitsee, sa teda koronavírus preniesol aj na všetky štyri kolegyne, ktoré s ňou boli najviac v kontakte (pani riaditeľku, pani upratovačku a dve panie učiteľky)," informoval na sociálnej sieti ružinovský starosta Martin Chren.

"Keďže pani riaditeľka sa pohybovala aj v priestoroch MŠ Prešovská, nielen v elokovanom pracovisku na Palkovičovej, táto informácia je zásadná aj pre všetky deti z oboch škôlok, z našich priľahlých jaslí, pre ich rodičov a ich zamestnancov. V minulom týždni vybavovala pani riaditeľka veľa vecí aj u nás na miestnom úrade (aj keď kolegov, ktorí s ňou boli najviac v kontakte, sme už niekoľko dní nechali preventívne doma)," dodal.

"Keďže prvá infikovaná pani učiteľka, od ktorej sa nakazili ďalšie, bola v práci minulý týždeň od pondelka do štvrtka, v reálnom riziku môžu byť všetky deti aj kolegovia, a ľudia, ktorí s nimi prišli do styku. Preto všetkých, ktorých sa to môže týkať, dôrazne vyzývam na domácu izoláciu, sledovanie svojho zdravotného stavu a dodržiavanie pravidiel bezpečnosti voči sebe, svojim blízkym a aj všetkým ostatným. Viac informácií zatiaľ nemáme," informoval ešte Chren.

(ms)

Páčil sa vám článok?