Petržalka plánuje čiastkové úpravy na webe, aj pri stavebných veciach

22.2.2020
Petržalka web

Zdroj: petrzalka.sk

Páčil sa vám článok?

Petržalka plánuje čiastkové úpravy na svojej webovej stránke. Cieľom je, aby bola užívateľsky prístupnejšia a prehľadnejšia.

 Úpravy by sa mali týkať aj oblasti stavebných dokumentov, aby boli informácie viditeľnejšie a aby sa k nim obyvatelia mohli dostávať rýchlejšie a ľahšie.

"Mestská časť bude realizovať čiastkové úpravy webovej stránky, aby bola užívateľsky prístupnejšia a prehľadnejšia, a to aj v oblasti stavebných dokumentov," uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Robiť veľké zásahy do stránky však petržalský miestny úrad v tomto roku podľa nej neplánuje.

Mestská časť informuje verejnosť o územných a stavebných konaniach či investičných zámeroch nielen na webe, ale aj na úradnej tabuli v priestoroch miestneho úradu na Kutlíkovej ulici. Podľa stavebného zákona je povinná zverejňovať napríklad aj informácie týkajúce sa priebehu konaní o umiestnení, povolení, kolaudovaní stavby, ku ktorej sa uskutočnilo posudzovanie vplyvov na životné prostredie alebo zisťovacie konanie.

Stavebný úrad je takisto povinný vhodným spôsobom zverejniť informáciu o začatí, uskutočňovaní a skončení konania vo veciach, ktoré sú predmetom záujmu verejnosti. Formou verejnej vyhlášky tiež oznamuje začatie konaní či vydanie rozhodnutí.

(TASR)

Páčil sa vám článok?