Obyvatelia môžu prísť s nápadmi, Vrakuňa na ne vyčlenila 20-tisíc

14.1.2020
0
Sadenie stromov vo Vrakuni

Zdroj: Martin Kuruc - starosta MČ Bratislava - Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Vrakuňa vyčlenila na projekty tohtoročného občianskeho rozpočtu 20.000 eur. Na oblasť sociálnych vecí, kultúry, športu a životného prostredia dala rovnako po 5000 eur.

Momentálne môžu obyvatelia Vrakune posielať mestskej časti do 14. februára svoje návrhy projektov. Následne sa vyhodnotia a o vybratých podnetoch bude verejnosť hlasovať. Informuje o tom Vrakuňa na svojom webe.

Cieľom občianskeho rozpočtu je podľa samosprávy vytvoriť pre obyvateľov mestskej časti priestor spolupodieľať sa na jej rozvoji. "Zámerom občianskeho rozpočtu je napĺňanie potrieb obyvateľov, modernizácia správy vecí verejných, transparentnosť verejného rozhodovania a predchádzanie klientelizmu a korupcii. Zapojeným občanom a subjektom umožňuje občiansky rozpočet kontrolovať verejné výdavky," vysvetlila.

Mestská časť spustila prvú časť občianskeho rozpočtu, a to zbieranie podnetov. Tie môže verejnosť zasielať do 14. februára mailom na obcianskyrozpocet@vrakuna.sk alebo v podateľni miestneho úradu. V návrhu je potrebné uviesť názov projektu, oblasť podpory, stručný popis riešenia i očakávaný výsledok a kontaktné údaje.

Návrhy občanov, ktoré spĺňajú podmienky, budú zaradené do verejného hlasovania na webe vrakuna.sk.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie