Ďalšie vyrúbané stromy: Prečo zmizli z areálu ružinovského gymnázia?

9.1.2020
Stromy Gymnázium I.Horvátha

Zdroj: Facebook/Ružinov náš každodenný

Páčil sa vám článok?

Ľudia v meste nemajú radi, keď v ňom mizne akákoľvek zeleň. Tentokrát "utrpel" Ružinov, ktorý je o pár stromov chudobnejší. Zisťovali sme, príčinu tohto výrubu.

Asi žiadnemu oku neunikli vypílené vysoké stromy v areáli Gymnázia I. Horvátha v bratislavskom Ružinove. Viacerí nahnevaní Bratislavčania a Bratislavčanky horlivo diskutovali na sociálnej sieti, kde tento počin odsúdili. 

Zdroj: Facebook/Ružinov náš každodenný

"Vyrúbte všetko, čo je zelené, vybetónujte a svet bude dokonalý," reagovala nahnevaná Zuzana. Ako je to možné a kto to povolil, zaujíma ďalšieho diskutujúceho. Otázky sme adresovali miestnej samospráve a dostali sme odpoveď, prečo boli stromy vypílené.

Zdroj: Facebook/Ružinov náš každodenný

Zdroj: Facebook/Ružinov náš každodenný

"Topole bolo treba vyrúbať preto, lebo rástli  v ochrannom pásme vedenia vysokého napätia. Samotnú vzdialenosť presne určuje zákon o energetike kvôli tomu, aby nedošlo nielen k ohrozeniu dodávky elektrického prúdu, ani ani k ohrozeniu života ľudí," vysvetlila hovorkyňa Ružinova Tatiana Tóthová.

Zaujímalo nás, či má Ružinov v pláne aj nejakú alternatívu k výrubu - prípadnú výsadbu novej zelene. "Samozrejme, plánujeme tu náhradnú výsadbu, ale pôjde o nižšie stromy - tak, aby sme neprišli o zeleň, ale zároveň neohrozovali bezpečnosť," spresnila Tóthová.

(nc)



Páčil sa vám článok?