Catering na mestskom zastupiteľstve po novom: Vallo zmenil dodávateľa, plast tam už nenájdete

26.11.2019
Mestské zastupiteľstvo

Zdroj: zastupitelstvo.sk

Páčil sa vám článok?

Na stoloch mestského zastupiteľstva už nenájdete neekologický plast. Súčasné vedenie mesta sa rozhodlo nahradiť ho sklenými karafami, túto službu im po novom zabezpečuje chránená dielňa.

Pri sledovaní zastupiteľstva nového vedenia magistrátu sme si všimli, že zo stolov zmizli plastové fľaše nemenovanej slovenskej značky, ktoré boli súčasťou občerstvenia predchádzajúceho vedenia mesta, a nahradené sú sklenými karafami s limonádou. Zaujímalo nás, či si na magistráte zabezpečujú túto službu cateringu sami alebo im to zabezpečuje nejaká externá firma.

"Pri zabezpečovaní cateringu sme využili možnosť, ktorú nám ponúka aj zákon o verejnom obstarávaní a zadali sme túto zákazku chránenej dielni (ako podpora spoločensky/sociálne zodpovedného obstarávania, čo dáva väčšiu šancu, aby sa aj zdravotne postihnuté a inak znevýhodnené osoby mohli podieľať na plnení zákaziek). Tento catering na zasadnutia Mestskej rady a Mestského zastupiteľstva nám preto zabezpečuje chránená dielňa Agentúra MANNA, s.r.o.," informoval nás hovorca magistrátu Peter Bubla. Podľa jeho slov jednou z ich požiadaviek bolo aj to, aby bola voda v karafách.

Ako uvádza rámcová zmluva medzi mestom a agentúrou Manna, jednotlivé zákazky budú realizované formou objednávky, dohodnuté ceny sú stanovené maximálnymi jednotkovými cenami pre jednotlivé položky, ako aj celková maximálna súhrnná výška ceny za poskytnuté služby.

Mestské zastupiteľstvo primátora Matúša Valla:

Zdroj: Zastupiteľstvo.sk

Zdroj: zastupitelstvo.sk

​Takto vyzeral catering minulého vedenia mesta primátora Iva Nesrovnala:

Zdroj: zastupitelstvo.sk

MANNA je novým dodávateľom, zmluvu mesto uzatvorilo 7.6.2019 s platnosťou na jeden rok.

(nc)

Páčil sa vám článok?