Ohrozené ľudské životy: V Karlovej Vsi museli uzavrieť terasu

20.11.2019
0

Zdroj: FB Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Chátrajúce stavby sa môžu časom stať nebezpečnými pre svoje okolie. Presne takou sa stala aj teraza Obchodného domu Centrum v bratislavskej Karlovej Vsi, ktorú na základe odporúčaní statika museli uzavrieť.

"Kým nebolo treba platiť za opravy, všetko bolo v poriadku. Obchodné budovy si v minulosti odkúpili súkromníci a byty nájomníci. Terasy OD Centrum však zostali nedoriešené. Sú územím nikoho. Problém „nebol“ len obrazne povedané, bublal pod povrchom. Majitelia prevádzok roky čakali, že vec vyrieši niekto iný. Mestská časť, na ktorú sa odvolávali, nemôže investovať do cudzieho majetku, je však zodpovedná za zdravie a bezpečnosť svojich obyvateľov. Dala preto opätovne na vlastné náklady urobiť statický posudok," vysvetľuje karloveská samospráva na sociálnej sieti.

V posudku statik skonštatoval, že terasa OD Centrum ohrozuje život a zdravie osôb, a preto je nutné vykonať neodkladné zabezpečovacie práce. "Táto situácia snáď konečne donúti vlastníkov nehnuteľností sadnúť si za jeden stôl a nájsť riešenie tejto situácie," dodáva samospráva.

Zdroj: FB Karlova Ves

Zdroj: FB Karlova Ves

(ms)

Páčil sa vám článok?